IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2012, 20:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekrem Bora'ya son veda




78 yaşında hayata veda eden, Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ekrem Bora son yolculuğuna uğurlandı.


Bora için Zincirlikuyu Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde tabutun üzerine, Fenerbahçe bayrağı ve ''Güle Güle Ekrem Ağabey'' yazılı bir not bırakıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

SANAT DÜNYASI YALNIZ BIRAKMADI

Törene Bora'nın eşi Gül, kızları Yasemin Bora, Lale Bora ve Sevil Kayıhan ile torunu Ekrem Kayıhan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema sanatçıları Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Selda Akkor, Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Eşref Kolçak, Hülya Koçyiğit, Kıvanç Tatlıtuğ, Serdar Gökhan, Yusuf Bengin, Mahsun Kırmızıgül ve sanat dünyasından temsilciler ile çok sayıda seveni katıldı.


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sinema dünyasına ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek, ''Ekrem Bora1953'te bir artist yarışmasını kazandığına göre, 60 yıldan bu yana Türkiye'de sinema dünyasında adı bilinen ve 40-50 yıl önce bu ödülleri almış bulunan, sinema sektörüne büyük hizmetler veren çok değerli bir sanatçıydı. Hepimiz onu bugün rahmetle uğurluyoruz'' diye konuştu.
İzzet Günay da ekrem bora için çok şey söylenebileceğini, ancak bugün kelimelerin yetersiz kaldığını,Bora'nın çok eski bir dostu olduğunu bildirdi.
"YARDIMSEVER BİR İNSANDI"

Günay, Ekrem Bora'nın çok iyi bir sinema sanatçısı olmasının yanı sıra Türk sinemasına çok sayıda oyuncu ve seyirci kazandırdığını kaydederek, ''Bora'nın oyuncu tarafının yanı sıra insani tarafı da çok önemliydi. Çok sayıda insana yardımı olmuştur. Saf ve temiz bir insandı. Herkese elinden geldiğince yardım ederdi. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Mekanı cennet olsun'' dedi.
Sinema sanatçısı Ediz Hun da hayranlık uyardıran bir insan olan Ekrem Bora'nın gençler için çok önemli bir hoca olduğunu söyledi.
Hun, Bora'nın sinemalara çok büyük katkılarının olduğunu belirterek, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Ertuğrul Günay ve Bora'nın sanatçı dostları, tabutu omuzlayarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedileceği yere kadar taşıdı. Defin sırasında Bakan Günay da hazır bulundu.
Bu arada İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu tarafından törene çelenk gönderdi.
DEDESİNİN KIYAFETLERİYLE GELDİ

Bu arada, dedesiyle aynı adı taşıyan Ekrem Kayıhan, tüm tören boyunca dedesinin tabutunun başından ayrılmadı. Ekrem Kayıhan'ın, dedesinin ayakkabıları dahil tüm kıyafetlerini giydiği öğrenildi.
Törene Cüneyt Arkın, Kadir İnanır, Eşref Kolçak, Salih Güney, merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül ile kızı Ezo Sunal, Metin Serezli, Çolpan İlhan, Adnan Şenses ile çok sayıda sinema emektarı katıldı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


EKREM BORA KİMDİR?

Gerçek adı Ekrem Şerif Uçar olan Ekrem Bora, 1934 yılında Ankara'da doğdu. İlkokuldan sonra Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu'nu bitirerek mürettip ve mücellit diploması alan Bora, 1953 yılında Yıldız Dergisi'nin açtığı sinema artist yarışmasında birinci olmasına rağmen film çeviremeden askere gitti.
Bora, 1955 yılında askerlik dönüşü ilk filmi olan ''Alın Yazısı''nı çevirdi. İki yıl aradan sonra tekrar sinemaya dönen Bora, çok sayıda sinema filminde rol aldı.
İlerleyen yaşına rağmen dizi filmlerde oynamayı sürdüren Bora'nın aldığı ödüller arasında 1966 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülü ile 1991 yılında 28. Antalya Film Şenliği'nde ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülü yer alıyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boraya, ekrem, son, veda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekrem Bora'yı Kaybettik Burce Haber Arşivi 0 02 Nisan 2012 21:22
Ekrem Bora hayatını kaybetti PassioN Kültür ve Sanat 4 01 Nisan 2012 16:54
Ekrem Bora Yoğun Bakımda Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 10:14
Ekrem Bora'ya nazar değdi LeyLa Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2011 11:22