IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2012, 14:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ülkücüler Belgeseli 6 Nisan'da Gösterimde




1 milyon gişe hedefindeki belgeselde Erdoğan'ın 12 Eylül referandumu öncesi andığı Ülkücü genç de anlatılıyor






12 Eylül'ün öncesi ve sonrasında Ülkücülerin mücadelesi belgesele taşındı. Özellikle idam sahneleriyle dikkat çeken film, bir döneme ışık tutuyor.



Siyah Türk Yapım Şirketi, 1980 öncesi ve cezaevi sürecinde ülkücüleri konu olan bir belgesel film çekti. 6 Nisan'da vizyona girecek belgeselin yapımcıları Bilal Kalyoncu ve Arif İlke.



ERDOĞAN'IN 12 EYLÜL REFERANDUMU ÖNCESİ ANDIĞI ÜLKÜCÜ DE ANILDI



Başbakan Erdoğan'ın 12 Eylül referandumu öncesi ismini zikrettiği gençlerden biri de 14 Temmuz 1987'de, Mamak Cezaevinde sabah namazını kılarken bir askerin arkadan kafasına dipçik vurmasıyla öldürülen Bafralı Hüseyin Kurumahmutoğlu'ydu. Kurumahmutoğlu, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nın Bafra sanıklarındandı ve ölümünden sonra hem Ülkücü – sağcı, hem de İslamcı örgütler tarafından kahramanlaştırıldı.



O GÜNLERİ ANLATIYORLAR



Filmde özellikle idam edilen ülkücülerle ilgili yapılan canlandırmalar çok ses getireceğe benziyor. Aralarında Ozan Arif, Mahir Damatlar, Yusuf Ziya Arpacık, Zihni Açba, Muharrem Şemsek, Atilla Kaya, Ercüment Gedikli'nin de bulunduğu 80 kişi o günleri, nasıl ülkücü oldukları, ailelerinin tepkilerini, cezaevlerinde gördükleri işkenceleri, çatışmalar arkadaşlarını nasıl kaybettiklerini ilk kez gün yüzüne çıkan anılarla anlatıyor.



İDAM EDİLEN GENÇLERİN SON ANLARI ÇOK AĞLATACAK



2 saatlik bir sinema filmi olarak hazırlanan belgeselin 1 saatini canlandırmalar, geri kalan 1 saatini röportajlar ve arşiv görüntülerin oluşturduğunu belirten Kalyoncu, film hakkında şunları söyledi:



"Özellikle idamları çekerken biz de çok etkilendik... Birçok anı gerçek detaylarıyla çekmeye çalıştık... 1980 ihtilalinden sonra asılanlara dair bir belge bırakmamışlar. Mustafa Pehlivanoğlu'nu, Selçuk Duracık'ı, Fikri Arıkan'ı, Ali Bülent Orkan'ı ve Ahmet Kerse'yi canlandırdık. Son anlarını, ipe nasıl gittiklerini anlattık... Ölüme bir kere bile yalvarmadan cesaretle gitmişler. Sinemaya gelenler o dramları yaşayacaklar, çok ağlayacaklar, bol bol mendil getirsinler."



GİŞE HEDEFİ EN AZ 1 MİLYON SEYİRCİ



Bu filmle birlikte bir dönemin kahramanı olmuş, 2'nci Kurtuluş savaşına imza

atmış "Ülkücüler" daha iyi anlaşılacağını savunan, Kalyoncu, bir takım yanlış bilgilerin, dogmaların ve önyargıların tek tek yıkılacağını sözlerine ekledi. Gişe hedeflerinin 1 milyon kişi olduğunu belirten Bilal Kalyoncu ve Arif İlke, sadece Ülkücülerin değil toplumun tüm kesiminden izleyiciye ulaşmayı düşünüyorlar.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
belgeseli, nisanda, ülkücüler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ülkücüler Liaaa Kültür ve Sanat 3 02 Nisan 2012 22:33
Kazım Koyuncu Belgeseli Gösterimde Kralice Sinema Dünyası 0 20 Haziran 2008 18:32