IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2012, 11:01   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kara Kalem Portre Çalışmasına, Tükenmez Kalem Açılımı




Kayseri'de bir polis, ressamlıkta kara kalem portre sanatına yeni bir soluk kazandırarak tükenmez kalem portre resim çizdi. İlerleyen günlerde sırf tükenmez kalem resimlerden oluşan bir sergi açacağını belirten Hüsnü Mol, resim çizmeyi aşk düzeyinde sevdiğini söyledi.

22 yıllık polis memuru Hüsnü Mol, çocukluğundan beri resim çiziyor. İlkokulda boş bulduğu her sayfaya doğa ve insan resmi çizen Mol, resim satışından geçinebilecek kadar para kazanamayacağını düşünerek polislik mesleğini seçmiş. Resme olan tutkusu hiçbir zaman sönmeyen Mol, bir taraftan mesleğini icra ederken, diğer taraftan da Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nü okumuş. Mol, şu sıralar bir hobi olarak yağlı boya ve kara kalem resim çizmeye devam ediyor. Çizimlerinde genellikle portre, doğa ve manzara temalarını işleyen Mol, kara kalem portre resmine de farkında olmadan yeni bir soluk kazandırmış. İş yerinde tükenmez kalemle boş sayfalara çizdiği resimlerin güzel olduğunu fark eden Mol, aynı çalışmayı tuval üzerinde denemeye karar vermiş. Ayna karşısına geçen Mol, kendisinin ve lise öğrencisi oğlu Mustafa Kubilay'ın portresini tükenmez kalemle aynı tuvale işlemiş. Tükenmez kalemle resim çizmenin yağlı boya ve kara kalem resme göre çok daha zor olduğunu ifade eden Mol, silinemediğinden tükenmez kalemin hata kabul etmemesinin işin zor tarafı olduğunu belirtiyor. Bu nedenle şu ana kadar tükenmez kalemle portre çalışması yapan bir ressamı duymadığını belirten Mol, bu çalışmanın ilk olabileceğini kaydetti. Mol, "Tükenmez kalem çalışmam, bana diğerlerinden daha güzel gelmeye başladı." dedi.

Bugüne kadar 6 kişisel resim sergisi açan ressam polis, ilerleyen günlerde tükenmez kalem resimlerinden oluşan bir sergi açmayı düşündüğünü kaydetti. Antika eşya, para ve tespih koleksiyonu da yapan Hüsnü Mol, mağdurların tarifi üzerine şüphelilerin robot resimlerini de çizdiğini sözlerine ekledi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çalışmasına, kalem, kara, portre, tükenmez


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kara Kalem Portre Çalışmasına, Tükenmez Kalem Açılımı (Özel) Cemalizim Kültür ve Sanat 0 07 Nisan 2012 21:07