IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By PassioN

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Nisan 2012, 20:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uçurtmayı Vurmasınlar Uçan Süpürge'de




15. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, 'Uçurtmayı Vurmasınlar' ile mahallelere gidiyor.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


10-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan 15. uçan süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl ensest ve çocuk gelinler bağlamında gündemine aldığı ihlal başlıklarına, "Sinemamız" bölümünde gösterilecek olan uçurtmayı vurmasınlar ile "mahpus kadınlar"ı da ekliyor.
Festival, kadınların hapishanelerdeki yaşantısına dikkat çekiyor, kadın mahkumlar ve onlara kader ortaklığı eden çocuklarına yönelik hak ihlallerini festivale taşıyor.
4 BİN 337 KADIN MAHKUM VAR

Türkiye'de cezaevlerinde 4 bin 337 kadın ve anneleriyle beraber mahkum edilen 444 çocuk bulunuyor. Hapsedilmiş çocuklar, köşeye sıkıştırılmış anneler ve birbirinden farklı mücadele öyküleri. 12 Eylül faşizminin ülkeyi kasıp kavurduğu yıllarda beş yaşındaki bir çocuğun gözünden kadınlar hapishanesinin hikayesini anlatan Uçurtmayı Vurmasınlar, festival kapsamında Ankara'nın mahallelerinde kadınlar ile buluşuyor.
HAPİSHANEDE YAŞANAN BİNLERCE KADIN HİKAYESİNDEN SADECE BİRİ

Bu yıl festivalin Bilge Olgaç Başarı ödülünü de alan Füsun Demirel, Uçurtmayı Vurmasınlar'daki küçük Barış'ın annesi Fatma rolüyle karşımıza çıkmıştı. Filmde, tutuklanan annesinin kaderini paylaşan beş yaşındaki Barış'ın gözüyle kadınlar hapishanesinde yaşananlar ve sevgi öyküleştirilmişti. Zihinlerde "-niye uçmuyor inci? -uçar bir gün" sözleriyle yer eden filmde, Barış'ın kurduğu düş, kadın mahkumlardan biri olan İnci ( Nur Sürer) ile hapishane avlusundan gökyüzüne bırakılan bir uçurtma olarak yükseliyordu. Hapishane avlusunda gökyüzünü ve uçurtmaları gözleyen, kadınların özgürlüğe özleminin ifadesi olan gökyüzünü çocuk kalbiyle seven barış ve onun İnci Abla'sı. Hapishanelerdeki binlerce kadın hikayesinden yalnızca biri.
Senaryosunu yönetmen Tunç Başaran'ın Feride Çiçekoğlu ile birlikte yazdığı filmde, başrolleri Nur Sürer, füsun demirel ve Güzin Özipek paylaşmıştı.
Yazar Feride Çiçekoğlu, aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan 'Uçurtmayı Vurmasınlar' için şöyle diyor: 1984 yılının bir haziran öğleden sonrası demir kapı beni dışarı kapayıp Barış'ın çığlıkları içeride kaldığında gün olup onun sesinin bunca insana ulaşacağı hiç aklıma gelmemişti (...) Bir çocuğun gözlerinden duvarları kendi düşlerinde sorgulama olanağını daha fazla okura sunabilmek filmin armağanı. Kitabın bu nedenle sinemaya gönül borcu var."
Festivalde Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü alacak olan Füsun Demirel'in rol aldığı bu unutulmaz film festival seyircisini bekliyor.

__________________
Küçükken bir yerim ağrıdığında - Öpeyim de geçsin. derdin. Yüreğim ağrıyor ANNE. Öpte geçsin.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 11 Mayıs 2012, 18:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
15. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


CNN Türk TV Sponsorluğunda bu yıl 15.si düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemada kadın emeğinin görünür olmasına katkıda bulunmak ve kadınların bu alandaki üretimlerini desteklemek için çıktığı yolculuğa devam ediyor.

Festival, bu yıl Fas'tan Filistin'e, Şili'den Estonya'ya, Norveç'ten ABD'ye 41 ülkeden 100 yönetmenin 115 filmini sinemaseverlerle buluşturacak. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu akşam Devlet Opera ve Balesi'nde yapılacak açılış töreni ile başlıyor. Gecede "Uçan Süpürge Onur Ödülü" ve "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri" sahiplerine sunulacak.

Onur Ödülünün bu yılki sahibi sinemada 40. yılını kutlayan Hale Soygazi. Soygazi'ye verilecek ödül için; "Başkaldırıyı bir rozet gibi yakasında değil bir hücre gibi varoluşunda taşıyan kadınları ustalıkla canlandırdı. 1970'lerde başlayan sinema kariyerinde 50'ye yakın filmde rol aldı. Toplumsal olaylardan, ülke gerçeklerinden, dünya meselelerinden uzaklaşmadan da yıldız olunabileceğini kanıtladı. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl sinemada 40. yılını kutlayan Hale Soygazi'yi 'Onur Ödülü'ne değer buldu." şeklinde bir açıklama yapıldı.

Festivalin yine 6.dan itibaren verdiği Bilge Olgaç Başarı Ödülleri içinse bu yıl iki isim var. Bu ödül için yapılan açıklamada; "Dramlarda da komedilerde de en zor rollerin üstesinden geldi. Başarısı popülerliğinden değil çalışkanlığındandı. Tiyatro sahnesinden sinema perdesine uzanan oyunculuk yaşamında özgün rollerle yeteneğini taçlandırdı. Oyun çevirilerinden televizyon dizilerine dek birçok alana emek verdi. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, tiyatro ve sinemanın en üretken oyuncularından Füsun Demirel'i 'Bilge Olgaç Başarı Ödülü'ne değer buldu."

"80'lerden bugüne beyazperdede unutulmaz karakterlere imza attı. Tiyatroyla başladığı kariyerini, sinemamızın en iyi örneklerinden pek çok filmde rol alarak sürdürdü. Oyunculuğun yanında çevirmenlik, televizyon programcılığı da yaptı, kültür ve sanat alanına birikimini taşıdı. 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kendine has oyun gücüyle genç sanatçılara örnek olan Serra Yılmaz'ı 'Bilge Olgaç Başarı Ödülü'ne değer buldu." şeklinde belirtildi.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
süpürgede, ucan, uçurtmayı, vurmasınlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Feride ÇİÇEKOĞLU - Uçurtmayı Vurmasınlar AngeLus Kültür ve Sanat 0 30 Ekim 2009 10:20