IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Konu Kapatılmıştır
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2012, 16:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hülya Koçyiğit, Yarım Asırlık Kariyerini Taçlandıran Ödülünü Gaziantep'te Aldı




Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sinemaları'nda düzenlenen özel gecede, Türk sinemasında yarım asrı karşılayan sanatçı Hülya Koçyiğit'e, Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz tarafından 'Nakıp Ali Onur Ödülü' verildi.1963 yılında...

Gaziantep Sinepark Nakıp Ali Sinemaları'nda düzenlenen özel gecede, Türk sinemasında yarım asrı karşılayan sanatçı Hülya Koçyiğit'e, Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz tarafından 'Nakıp Ali Onur Ödülü' verildi.

1963 yılında oynadığı ilk filmi 'Susuz Yaz'dan, günümüze 200'e yakın filmde rol alan ve yarım asıra ulaşan sinema kariyerini ilk Gazianteplilerle kutlayan Hülya Koçyiğit, Sinepark Nakıp Ali Sineması'nda onuruna verilen resepsiyonda Gaziantepli sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Sinepark Nakıp Ali Sinemaları, aynı etkinlik kapsamında, Hülya Koçyiğit'in sanat hayatını anlatan, Ali Can Sekmeç'in kaleme aldığı "Sinemada Yarım Asır – Hülya Koçyiğit" isimli referans kitabını yayınladı. Fiba Group'un bir kuruluşu olan ve Mayıs 2008'de açılan Sinepark Nakıp Ali Sinemaları, her yıl Gaziantep'te sinemanın doğuşuna ve gelişimine öncülük eden Nakıp Ali'yi anma adına etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda 4 Mayıs Cuma günü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit'i ağırladı.

Ödül gecesinde Gaziantepli sinemaseverlerle bir araya gelen Hülya Koçyiğit, Gaziantep'e sinemayı getiren Nakıp Ali adıyla açılan Sinepark sinemalarında olmaktan ve yaklaşık yarım asırlık sanat hayatı adına bu onur ödülünü "bir sinema sevdalısı Nakıp Ali'nin anısını yaşatan bu mekanda" almaktan mutlu olduğunu belirtti.

Sunuculuğunu Burcu Kara'nın üstlendiği gecede bir konuşma yapan Fiba Alışveriş Merkezleri Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kazaz, "Değerli sanatçımıza, onu büyük bir sevgiyle bekleyen Gazianteplileri mutlu ettiği bu güzel buluşmada Nakıp Ali'nin ruhunu da şad ettiği için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Gecede, ülkemizi yurt dışında en çok temsil eden sinema sanatçısı olan Hülya Koçyiğit'in, başrollerini Yılmaz Güney'le paylaştığı, Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Zeyno" filmi gösterildi. Anma etkinlikleri kapsamında yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmi unvanına sahip "Kurbağalar" ile yine 5 kıtaya satılan ilk Türk filmi olma özelliği taşıyan "Derman" ve "Zeyno" filmleri, bugün ve yarın dönüşümlü olarak ücretsiz gösterilecek.

Fiba Group bünyesindeki M1 Alışveriş Merkezi'ndeki Sinepark Nakıp Ali Sinemaları 2008'de Derviş Zaim'in "Nokta" filmi ve Ferzan Özpetek'in "Mükemmel Bir Gün "filminin galalarına, 2009'da Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostümlerden oluşan "Beyaz Perdede Kostümler" Sergisine ve Ferzan Özpetek'in "Mükemmel Bir Gün" filminin galasına, 2010'da yine Ferzan Özpetek'in "Serseri Mayınlar" filminin Türkiye galasına ev sahipliği yapmıştı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Mayıs 2012, 18:43   #2
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hülya Koçyiğit, Yarım Asırlık Kariyerini Taçlandıran Ödülünü Gaziantep'te Aldı




konu tekrarı
bknz: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 

Konu Kapatılmıştır

Etiketler
aldı, asırlık, gaziantepte, hülya, kariyerini, koçyiğit, taçlandıran, yarım, Ödülünü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hülya Koçyiğit, Cevahir'de Thetis Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 11:59
Ordu Havaalanı yarım asırlık bir rüyaymış Chelt Havacılık Haberleri 0 17 Şubat 2011 02:42
Yarım asırlık sır nihayet çözüldü Hayal Haber Arşivi 0 20 Nisan 2010 09:32
Yarım asırlık imparatorluk evliliği Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Nisan 2009 18:24