IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 18:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
26. Uluslararası İzmir Festivali Başlıyor




Uluslararası İzmir Festivali, 26.kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Uluslararası İzmir Festivali, 26. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı ve Konak Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 26. Uluslararası İzmir Festivali, 4 Haziran'da başlayacak.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İtalya'nın İzmir Konsolosu İgor di Bernardini, Polonya'nın istanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski, İzmir Goethe Enstitüsü yetkilisi Özlem Günerli'nin de katılımıyla vakıf binasında düzenlediği basın toplantısıyla festival programı hakkında bilgi verdi.

Çok sayıda kurum ve kişinin desteğiyle, bu yıl da zengin içerikli bir festival programı hazırladıklarını ifade eden Sarper, "Çok renkli ve üst düzey sanatçıları, toplulukları ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Sarper, İzmir'in dünyaya tanıtılmasını misyon edinmiş bir festival olarak, etkinliklerde İzmir ve çevresindeki tarihi mekanları kullandıklarını hatırlattı. Sarper, bu yıl da Efes Antik Kenti Agorası, Çeşme Marina, tarihi sigara fabrikası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi olmak üzere 4 yeni konser mekanını festival programına dahil ettiklerini söyledi.

Filiz Eczacıbaşı Sarper, 28 Eylül'e kadar devam edecek festivalde, geniş bir yelpazede en iyi sanatçı ve grupların yer alacağını ifade etti.


Dünyada dördüncü Türkiye'de ilk kez

Uluslararası İzmir Festivali, bu yıl, başta Londra olmak üzere dünyanın sayılı şehirlerinde gerçekleştirilmiş dev bir sanat organizasyonuyla başlayacak. Dijital Sanat'ın en seçkin örneklerinden birini oluşturan "Re-Rite-Ses ve Album Enstalasyonu", dünyada dördüncü, Türkiye'de ise ilk kez İzmir'de sanatseverlerle buluşacak.

Philharmonia Orkestrası ve daimi şefleri Esa-Pekka Salonen'in, "basit bir fikrin olağanüstü sunumu" olarak nitelenen bol ödüllü dijital projesi,

"Reji-İzmir" adıyla yeniden işlevlendirilen 128 yıllık tarihi İzmir Sigara Fabrikası'nda hayat bulacak.

"Reji-İzmir"de 5-24 Haziran'da her gün 10.00-22.00 saatleri arasında izleyici ile buluşacak dijital gösteride, ziyaretçiler kendilerini, 29 ayrı kamera ve onlarca mikrofonla Esa-Pekka Salonen yönetiminde Stravinsky'nin "Bahar Ayini" eserini çalan Philharmonia Orkestrası'nın bir parçası olarak hissedecek.

Ziyaretçiler, belirli bir grup enstrümanı izleyip, şeflik yapmayı deneyebilecek ve perküsyon galerisinde orkestranın parçası olup eseri bizzat çalabilecek.

Sanatseverler, festival süresince ayrıca rock konçertodan Alman Oda Müziği grubu Faure Quartett'e, Erkan Oğur, kemençe sanatçısı Derya Türkan ve Fransız Çellist Vincent Segal'den oluşan üçlüden Pink Martini grubuna, Çin'in çağdaş müzikteki önemli temsilcisi Shenzen Senfoni Orkestrası'ndan Viyana Filarmoni Orkestrası'na kadar birçok grubu izleme olanağını bulacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
26, başlıyor, festivali, izmir, uluslararası, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali Başlıyor Sihir Kültür ve Sanat 0 19 Kasım 2011 12:12
8. uluslararası kadın festivali başlıyor Feronia Ah Kadınlar 0 11 Mart 2010 11:46