IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 18:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Gül Devri' Tiyatro Oyunu Seyirci ile Buluşmaya Devam Ediyor




Fatih Üniversitesi profesyonel tiyatro ekibi Fatih Sanat'ın, Gül Devri adlı oyunu izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Fatih Üniversitesi profesyonel tiyatro ekibi Fatih Sanat'ın, Gül Devri adlı oyunu izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Fatih Sanat Ekibi Tiyatro Sorumlusu Aydemir Gültekin'in yazıp yönettiği oyun, Anadolu'dan İstanbul'a gelen iki üniversite öğrencisinin üzerinden günümüz toplumsal yaşamı karşılaştırılıyor.

Fatih Sanat Ekibi Tiyatro Sorumlusu Aydemir Gültekin, yaptıkları oyunla zoru başardıklarını ve insanlara farklı bir pencere aralamayı arzuladıklarını ifade ediyor. Gültekin, 'Gül Devri, Peygamber Efendimiz döneminde toplumsal sorunlar ve çözüm önerilerini sorguluyor. Günümüzde yaşanılanlar eskiyi aratmıyor. Oyunda, özellikle kadınlar ve kız çocuklarının geçmiş ve şimdi arasında yaşadıkları benzerliklere dikkat çekiyoruz. Milenyumu yaşadığımız şu zamanda bile hala koca şiddeti gören hatta öldürülen eşler, okutulmayan kızlar ve töre cinayetleri devam ediyor. Tiyatronun sihrini kullanarak insanlara dinimizin bakış açısını göstermek istedik" diyor.

'Hiç düşündünüz mü, Peygamber Efendimiz (a.s.m.) zamanıyla ilgili okuduğumuz veya dinlediğimiz olaylara bizzat tanık olsaydık ne yapardık?' sloganıyla sahnelenen oyun hem komik hem de duygusal sahneleriyle izleyenleri içine çekiyor. Oyunun başrol oyuncularından Aykut Yayla, Gül Devri'ni izlemeye gelenlerin daha önce bu oyunu izlemedikleri için kendilerini sorgulayıp birçok oyun karakterinde kendilerini bulacaklarını söyledi.

İki perdeden oluşan Gül Devri adlı oyun üç farklı zaman diliminde; İstanbul, Anadolu, Mekke ve Medine'de geçiyor. Oyun aynı kasabanın farklı köylerinde yaşayan ama aynı üniversiteyi kazanan Bekir ve Cafer'in İstanbul'a gelmesiyle başlıyor. Yurtlarda yer bulamayan ikili ev aramaya koyulur. Küçük de olsa bir eve yerleşen kahramanlarımız bu kez ev kirasını denkleştiremezler. Bir yandan dersler, bir yandan İstanbul'da yaşamanın zorlukları ile mücadele eden iki kafadar öte yandan aile içi sorunlarla uğraşmak zorunda kalırlar. Cafer'in alkolik olan babasının eşine ve kızına uyguladığı şiddet ise bu olayları daha karmaşık hale getirecektir. Bekir ve Cafer olayların içinden nasıl çıkacaklarını düşünürken, bir misafir kapıyı çalacak ve kahramanlarımızı geçmişe, 1400 yıl öncesine götürecektir.

Gül Devri'nde Osman Sarı, Alper Aykut Yayla, Ömer Yanar, Aslı Nur Güven, Kübra Şentürk, Maxim Cassir, Soner Atmaca, Muhammed Al-Abbakar, İsmail Aksoy, Osman Erdem Ekinci, M.Furkan Altuğ gibi oyuncular yer alıyor.

Nisan ayında Türkiye'nin birçok sahnesinde seyirciyle buluşan Gül Devri, Mayıs ve Haziran aylarında sahnelenecek Oyun ile ilgili detaylı bilgiye [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşılabiliyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
buluşmaya, devam, devri, ediyor, gül, ile, oyunu, seyirci, tiyatro


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Seyirci yerli film tercih ediyor PassioN Kültür ve Sanat 0 24 Nisan 2012 22:08
Ateşli Sabır Tiyatro Oyunu Burce Tiyatro 0 05 Nisan 2012 19:31
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34