IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 18:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uğur Çakı'nın, Sergisi Gallery Linart'ta!




Heykeltıraş Uğur Çakı, "Çocukken Oyun Oynamayı Sevdiğini Biliyorum" ile Gallery Linart'ta!

Farklı tarzıyla sanatseverlerin ilgisini çeken heykeltıraş Uğur Çakı'nın çocukluğu süresince kazandığı edinimlerden yola çıkarak, o döneminin
kendisi için simgeleri olan pul, Coca Cola kapakları, bilye, jenga gibi materyallerden oluşturduğu " Çocukken oyun oynamayı sevdiğini biliyorum" adlı sergisi 17 Mayıs – 18 Haziran 2012 tarihleri arasında Gallery LiNART'ta ziyaret edilebilecek.

2000-2001 yıllarında İzmir Çeşmealtı'nda kurduğu iki atölyede bronz döküm, seramik bronz ağaç ve taş malzemelerle heykel çalışmaları yapan Uğur Çakı; 2010 yılına kadar yurt içi ve yurt dışında 35'in üzerinde karma ve kişisel sergi gerçekleştirdi.

Sanatçı, 2010 yılının ilk yarısında, Fransa Güzel Sanatlar Kurumu Louvre Müzesi Carroussel du Louvre Salon Sergisi'ne seçilen eseri ile "Prix Special" ödülüne layık görülürken, aynı yılın ikinci yarısında ise sanatçının üç ayrı eseri International Elite Art Monaco Sergisi'ne seçildi.

Uğur Çakı'nın ayrıca; Kahire Seramik Bienali Koleksiyonu ve İzmir Devlet Resim ve Heykel Müze Koleksiyonu başta olmak üzere, pek çok yerli ve yabancı koleksiyonda eserleri bulunmaktadır.

2011 yılında İstanbul Moda'da üçüncü atölyesini kuran sanatçı; İzmir'de yaşadığı mekanın yansıması olan bronz heykellerin yanı sıra, İstanbul'a gelişi ve renkli popüler kültür içerisine girişi ile yaşadığı değişimi eserlerine yansıtarak Pop-Art akımına kendini bırakıyor. Çocuklukta kazanılan edinimlerin ömür boyu kişinin karakter ve yaşamını bir anlamda şekillendirdiğini düşünen ve buradan yola çıkan Çakı; kendi çocukluğunun simgesi olan pul, jenga, Cola Cola kapakları, bilye gibi materyallerden oluşan ilginç eserler meydana getiriyor. Yeni neslin oyun anlayışını da tuval üzerine akrilik işler yaparak ortaya koyan sanatçı; günümüzde her şeyin atari, bilgisayar, 3 boyut gibi son derece net, kolay ve açık olduğu mesajını veriyor.
Ünlü heykeltıraş Uğur Çakı'nın, hızlı bir değişim gösteren yaşamsal sürecinin yansımalarından oluşan ve geçmişteki çocukluk ile günümüzün çocukluğu arasındaki farkı gösteren eserleri; 17 Mayıs - 18 Haziran 2012 tarihleri arasında Gallery Linart'ta gerçekleşecek "Çocukken oyun oynamayı sevdiğini biliyorum" sergisinde görülebilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
çakının, gallery, linartta, sergisi, udur


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uğur Dershaneleri Haritası - UĞUR'da Eğitim Modelleri.. Sevda Ödev ve Tezler 0 27 Aralık 2011 15:35
Ahmet Çakı Efes maçına iyi başladıklarını belirtti. Kalemzede Diğer Spor Branşları 0 17 Ekim 2011 12:10
Çakı gibi komando olmuştu Hayal Haber Arşivi 0 20 Mayıs 2010 09:17