IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Thetis

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2012, 19:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
18. İstanbul Tiyatro Festivali Başladı




18. İstanbul Tiyatro Festivali, 9 Mayıs Çarşamba akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Açılış Töreni ile başladı.

Sunuculuğunu, festivalde Tiyatro Pangar'ın Macbeth adlı oyununun başrolünde yer alan Demet Evgar'ın üstlendiği 18. İstanbul Tiyatro Festivali Açılış Töreni'nde İstanbul Tiyatro Festivali tarafından verilen "Onur Ödülleri" tiyatronun önemli isimlerine takdim edildi.

Bu yıl İstanbul Tiyatro Festivali'nin Onur Ödülü'ne layık görülen ve festivalde Başar Sabuncu'nun yönettiği Elin Elimde adlı oyunda Tilbe Saran'la birlikte oynayacak olan Cüneyt Türel, 1 Mayıs 2012 tarihinde hayata ve sahneye veda etti. Elli yıla yakın sanat yaşamında sahnede hayat verdiği karakterlerin yanı sıra radyo, sinema, televizyon ve seslendirme çalışmalarıyla Türk tiyatrosunun unutulmazlar isimleri arasında yer alan Cüneyt Türel'in ödülünü Tilbe Saran ve kızı Elif Türel'e, tiyatro sanatçısı Metin Deniz takdim etti.

Festivalin ikinci Onur Ödülü, 100'ü aşkın radyo oyun dizisi yöneten, İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetmenlik yapan, film ve tiyatro yönetmenliğinden senaryo yazarlığına, çevirmenlikten sahne tasarımına birçok dalda ulusal ve uluslararası ödüllerin sahibi, Türk tiyatrosunun önde gelen yönetmenlerinden Başar Sabuncu'ya verildi. Başar Sabuncu ödülünü Metin Deniz'in elinden aldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü kurucusu, tiyatro üstüne pek çok eserin yazarı ve Shakespeare çevirileriyle tanınan, akademik çalışmalarıyla Türk tiyatrosuna önemli katkılar sağlayan Prof. Özdemir Nutku, İstanbul Tiyatro Festivali'nin Onur Ödülü'ne layık görülen diğer isim oldu. Prof. Özdemir Nutku'ya ödülünü gazeteci Zeynep Oral takdim etti.

İstanbul Tiyatro Festivali'nin dördüncü Onur Ödülü, akademik kariyerine 1958 yılında Ankara Üniversitesi'nde açılan Tiyatro Enstitüsü'nün ilk asistanı olarak başlayan, Türkiye ve dünya tiyatrosu üzerine yazdığı kitaplar, araştırmalar, incelemeler ve bilimsel makaleleriyle tiyatromuzun önemli akademisyenlerinden Prof. Sevda Şener'e verildi. Prof. Sevda Şener ödülünü, İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Dikmen Gürün'den aldı.

Festivalin son Onur Ödülü'nün sahibi ise Schaubühne Berlin'in Sanat Yönetmeni dünya tiyatrosunun önde gelen yönetmenlerinden biri olan Thomas Ostermeier olacak. Thomas Ostermeier'e ödülü, festival kapsamında sahnelenecek Hamlet oyununun 12 Mayıs Cumartesi günü saat 20.30'da gerçekleştirilecek temsilinin öncesinde, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde takdim edilecek.

İstanbul Tiyatro Festivali Genco Erkal'ın "Nazım ile Brecht-Biraz da Aziz Nesin" adlı Gösterisiyle Başladı

Açılış Töreni'nin ardından 18. İstanbul Tiyatro Festivali, Genco Erkal'ın "Nazım ile Brecht-Biraz da Aziz Nesin" başlıklı gösterisi ile başladı.

1971 yılından bu yana Brecht, 1973'ten bu yana Nâzım Hikmet, 1975'ten bu yana Aziz Nesin yapıtlarını sahneleyen Genco Erkal, festivalin açılış konukları için özel olarak hazırladığı gösteride, Tülay Günal ile Evrim Özkaynak ve piyanist Yiğit Özatalay'ın eşliğinde, açılış konuklarını, Nazım Hikmet, Bertolt Brecht ve Aziz Nesin'in şiir ve öykülerinden oluşan müzikal bir yolculuğa çıkardı.


Festivalde Neler Var?

5 Haziran tarihine kadar devam edecek 18. İstanbul Tiyatro Festivali programında yurtdışından 5 ile Türkiye'den 40 tiyatro ve dans topluluğunun 100'ü aşkın gösterisinin yanı sıra uluslararası üne sahip tiyatro toplulukları ve dans gruplarının katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle İstanbul'da tiyatroyla dolu bir ay yaşatacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
18, başladı, festivali, istanbul, tiyatro, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Tiyatro Festivali Thetis Kültür ve Sanat 0 07 Mayıs 2012 21:15
Tiyatro Festivali'ne Geri Sayım Başladı Liaaa Kültür ve Sanat 2 21 Mart 2012 20:34
"18. İstanbul Caz Festivali", Esma Sultan Yalısı'ndaki Açılış Töreniyle Başladı. Sevda Kültür ve Sanat 0 04 Temmuz 2011 22:59
17. İstanbul Caz festivali başladı Lucifer Kültür ve Sanat 0 02 Temmuz 2010 09:40