IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2012, 17:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Başkan Zolan: Denizli Tiyatroya Doyacak




Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, bir milleti ayakta tutan en önemli özelliğin insanlar arasındaki dil, din, tarih ve kültür birliği olduğunu ifade ederek, birçok sanat ve kültür etkinliklerine imza attıklarını söyledi.

28. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'ne ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Zolan, "Kültür, bir milletin örf ve adetleri, destanları, sözlü ve yazılı edebiyatı ile sanatının toplamı olarak ortaya çıkar. Bu gerçeklikle hareket eden Denizli Belediyesi de sosyal ve kültürel etkinliklerle belediye hizmetlerinin sadece yol, su, kanalizasyon, temizlik ve park işlerinden ibaret olmadığını göstermek adına Denizli'de çok önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atıyor." dedi.

Ekonomiden siyasete, tarımdan eğitime, turizmden sanata uzanan geniş bir yelpazede Denizli'nin hep üretken bir il olduğunu vurgulayan Zolan, "Denizli'de bu yıl 28. kez düzenlenen Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Biliyoruz ki düşünme ve düşündürme işidir tiyatro. Yenilikçidir, kalıcıdır. Hayatı sorgulatır, insanın kendisini keşfetmesini sağlar, tembelliği öldürür. Tüm Denizli halkını, festival süresince sergilenecek oyunları izlemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Dün (14 Mayıs) kortej yürüyüşüyle başlayan festivalde, Türkiye'nin yanısıra KKTC, Makedonya, Macaristan ve Kazakistan'dan toplam 28 grup yer alıyor. Festival, 20 Mayıs 2012'ye kadar sürecek. Yaklaşık 400 oyuncunun yer aldığı Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali'nde yerli ve yabancı gruplar, farklı mekanlarda gösteri sunacak.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başkan, denizli, doyacak, tiyatroya, zolan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çocuk Tabloları/Donald Zolan Afrodit Kültür ve Sanat 0 26 Kasım 2011 01:19