IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2012, 14:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Behzat Uygur: Özelleştirmek ya da Özelleştirmemek Bütün Mesele Bu




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen ve sanat çevrelerinden tepki toplayan özelleştirme kararına Tiyatrocu Behzat Uygur'dan destek geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen ve sanat çevrelerinden tepki toplayan özelleştirme kararına Tiyatrocu Behzat Uygur'dan destek geldi. Artık tiyatrolarda reformun şart olduğunu belirten Uygur, ünlü İngiliz Şair ve Oyun Yazarı William Shakespeare'e göndermede bulunarak; "Özelleştirmek ya da özelleştirmemek işte bütün mesele bu." dedi.

Hükümet, Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları'nı özelleştirmek için kolları sıvadı. Bu minvalde gerek Maliye Bakanlığı gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı, konu ile ilgili bir ön inceleme yapıp Bakanlar Kurulu'na sunacak. Mali ve idari tarafı ile tartışılan konuyu Cihan'a değerlendiren Behzat Uygur, bir sanatçı olarak tiyatroların özelleştirilmesini olumlu bulduğunu dile getirdi. Uygur, "Ben tiyatroda reform yapılmasına sıcak bakıyorum. Kanımca tiyatrolarda seyirci sayısını artırmak ve oyunları Türkiye'nin her yerine taşımak gayet iyi, gayet olumlu bir çabadır." ifadelerini kullandı.

Tiyatroların yenilenmeye, reforma ihtiyaç duyduğunun altını çizen Uygur, şöyle devam etti:

"İngiliz Şair ve Oyun Yazarı William Shakespeare'in bir sözü var ya onu değiştirerek aktarıyorum ; 'Özelleştirmek ya da özelleştirmemek işte bütün mesele bu.' Yani tiyatroları tartışmak güzel. Bakın daha evvel hep sinema tartışılıyordu, kimse tiyatrolardan söz etmiyordu. Lakin şu an tiyatro irdeleniyor, ele alınıyor. Burada dinleyerek, fikir yürüterek tiyatroyu iyi yere getirmek gerekiyor. Sanatçılar, soğuk kanlı olup Bakanlar Kurulu'nun ortaya koyacağı taslağı okumalı. Kimse, 'Tiyatroyu bitirelim, tiyatro yok olsun' diye aklından geçirmiyor. Burada herkesin derdi tiyatroyu daha iyi yerlere getirmek."

Behzat Uygur, tiyatroları ele alırken vergi sorunlarına da çare bulunmasını talep etti. Buraların gerek yatırımcılar gerek sanata ilgi duyanlar için çekici hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Uygur, "Diğer yandan klasik oyunlarda devlet desteği devam etmeli." temennisinde bulundu. Özelleştirme kararının konservatuar öğrencilerini ve mezunlarını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği konusunun da akıllarda soru işareti olarak kaldığına temas etti.

Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu olarak Anadolu'yu karış karış dolaştıklarını anlatan Uygur, şunları kaydetti:

"Ben, bir özel tiyatro malikiyim. Genelde turnede olduğumdan Devlet Tiyatroları'nı, yapılarını incelemeye fırsat bulamıyorum. Ama oraya giden belli bir seyirci sayısı var. O sayıyı artıma imkanı var. Devlet Tiyatroları, oyunları ile oyuncuları ile koltukları önemli oranda doldurdu ama bu sayıyı daha da artırmak mümkün. Bunun yolu da kuşku yok reformlardan geçiyor."


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
behzat, mesele, uygur, özelleştirmek, özelleştirmemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu. (William Shakespeare) Kalemzede Felsefe 0 11 Mayıs 2012 08:27
Bütün Mesele Hazır Olmakta Burce Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Mayıs 2012 23:39
Aşık olmak ya da olmamak! İşte bütün mesele! Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 11 Nisan 2012 22:01
Bütün Mesele Doğru Adamı Bulmak N999 Ah Kadınlar 1 28 Ocak 2012 22:46