IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2012, 20:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Marmaris'te Mavi Turda Artık "Her Şey Dahil" Değil




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Marmaris ilçesinde her yıl binlerce turistin mavi tura çıktığı günlük tur teknelerindeki "her şey dahil" uygulamasına son verildi.

Marmaris Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Berk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezona başıboş çalışma yöntemini bir düzen altına almakla başladıklarını, ilk olarak "her şey dahil" sistemini sonlandırdıklarını söyledi.

Tekne turlarında her şey dahil sisteminden vazgeçilmesinin Marmaris turizmi için bir milat olduğunu vurgulayan Berk, "Çünkü her şey dahil sistemde çok ciddi sıkıntılar meydana geliyordu. İnsanların mağduriyetleri vardı. Turistlerin şikayet ettikleri durumlar oluyordu. Bu uygulamadan vazgeçtik. İnşallah bütün yaz boyunca böyle devam edecek" dedi.

Söz konusu sistemle ilgili teknecilerin ve turistlerin yıllardan beri süre gelen alışkanlıkları bulunduğuna işaret eden Berk, bundan dolayı müşteri kaybına uğradıklarını, ancak daha kaliteli hizmet sunarak zamanla kayıplarını gidereceklerini dile getirdi.

Alınan karardan üyelerinin şimdilik mutlu olduğunu anlatan Berk, "Her şey dahil sisteminde tur fiyatları oldukça azdı. Bundan dolayı teknecilerin aldıkları içecek ve yiyeceklerin kalitesi biraz düşüktü. Tabiki bu, sıkıntılar yaşatıyordu. Gezi esnasında bazı zamanlara 'bar kapandı, her şey dahil uygulaması yapılmıyor' denilip keyfi uygulamalar da yapılabiliyordu. Artık teknelerimizde daha kaliteli hizmet veriliyor" diye konuştu.

-"Bu hareketin otelcilerimizle devam etmesini arzuluyorum"-

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, deniz turizminden ekmek kazanan günlük tur teknelerinin önemli ve örnek bir adım attığını söyledi.

Belediye olarak turizme kalite getirecek her türlü karara destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Acar, "Her şey dahil sistemi Türk turizminde hep tartışılan bir sistem haline dönüştü. Teknecilerimizin kar etmesine neredeyse hiç olanak tanımayan bu sistemden vazgeçilmesi, hizmet kalitesinin de artmasını sağlayacak. Denizde başlayan bu hareketin, otelcilerimizle devam etmesini arzuluyorum" dedi.

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, kararı olumlu karşıladıklarını belirterek, aynı şekilde bazı otellerin de her şey dahil sistemini bırakması gerektiğini kaydetti.

Tekneyle yapılan mavi turlarının bölge için önemli bir marka olduğuna dikkati çeken Özbozdağ, şöyle konuştu:

"Her şey dahil sistemi, teknelerde yapısal bir sorundu. 10 tekneden belki bir ya da iki tanesi iyi servis verebiliyordu. Kendi yapısı açısından tekne turları zaten çok zor. Dolayısıyla markamızı ezdirmemeliyiz. Bizim için esas olan bazı turlarda markalaşmak ya da marka olan turları korumak. Buna cip safariyi ve Türk hamamını da ekleyebiliriz. Bunlar çok önemli markalar ve bu markalarımızın üzerine titremek zorundayız."

Marmaris'te kooperatife bağlı olarak faaliyet gösteren yaklaşık 100 tekne,

"koy" ve "Dalyan" olmak üzere günübirlik iki tur programı uyguluyor. Tura katılan turistlere verilen yiyecek ve içeceklerin ücreti, "her şey dahil" uygulaması kapsamında tur ücreti içinde oluyordu.

Yeni uygulamada ise yiyecek ve içecek ücretleri tur ücretinin dışında olacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
her şey dahil, marmariste, mavi, turda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ben Senin Parmağından Akan "Kan" Değil... Geriye Kalan "Acıyım" Dayanabilecek misin? Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 08 Mart 2010 16:25