IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2012, 23:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Agü, Kayseri'nin Mimarlık ve Kent Kültürünü Dünyaya Tanıtacak




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi, Kayseri'nin mimari ve kent kültürünü konu alan 'Kayseri'nin Yirminci Yüzyılı' adlı ilk eserini yayınladı. Kayseri'nin mimarlık ve kent kültürünün dünyaya tanıtılmasında önemli rol oynayacak eser, önümüzdeki günlerde iki dilde dijital ortamda basılacak.

Dijital Yayınlar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile üniversitenin öğretim üyelerinden toplam 37 kişiden oluşan uzman bir ekibin çalışmasıyla, geniş kapsamlı araştırmalar sonucu yayına hazırlanan eserin ilk yazılı baskısı bin adet yapıldı. Yaklaşık 500 sayfadan oluşan ve prestij kitabı olarak değerlendirilen eser, bir referans kitabı niteliğini de taşıyor. Dört ana bölümden oluşan kitabın birinci bölümünde kentte mekanlar, ikinci bölümde kentsel mekanlar, üçüncü bölümünde kentte yaşam ve son bölümünde ise kent kültürü konuları ele alınıyor. Ek olarak kitapta, Kayseri'de yaşanan değişimin mekansal izlerini yansıtmak amacıyla, kent gelişimine ait imar planları ile yirminci yüzyıl içinde kent kimliğine katkı yapan 100 yapı ve kentin günümüzdeki durumunu gösterir bir kent haritası da yer alıyor.

Eser Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Alabay koordinatörlüğünde AGÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burak Asiliskender, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Ceylan ve Araştırma Görevlisi Ahmet Erdem Tozoğlu editörlüğünde yayına hazırlanıp basıldı. Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin ilk eseri olan ve tamamen renkli, kuşe kağıda basılan eserin dijital yayını da önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Kitabın dijital yayını Türkçe ve İngilizce olmak üzere ve fasiküller halinde olacak. Kent tarihi ve kültürü başta olmak üzere, kentin yaşadığı değişimi ve bu süreci sorgulayan özgün çalışmalardan oluşan eser, özellikle iki dilde hazırlanmakta olan dijital yayını ile Kayserinin mimarlık ve kent kültürünün dünyaya tanıtılmasına katkı sağlayacak. Dijital Yayın Uygulama ve Araştırma Merkezi, çeşitli alanlarda hem dijital hem de basılı eser yayınını sürdürecek.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
agü, dünyaya, kayserinin, kent, kültürünü, mimarlık, tanıtacak, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İzmir'i dünyaya tanıtacak film Caddeci Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2010 10:46
Chavez: ABD halkını ve kültürünü severim Cemalizim Haber Arşivi 0 26 Eylül 2009 02:22