IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2012, 18:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
19. İstanbul Caz Festivali Başlıyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Cazın yıldız haritası için sayılı günler kaldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 15 yıldan bu yana aralıksız olarak Garanti Bankası'nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali'nin on dokuzuncusu, 3 Temmuz Salı akşamı başlıyor. İstanbul Caz Festivali, 19 Temmuz tarihine kadar 50 konserde 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla cazın yıldız haritasını İstanbul'a taşıyacak.

İstanbul Caz Festivali ilk haftasına hızlı girecek

19. İstanbul Caz Festivali ilk haftasında cazseverleri birbirinden güzel konserlerle karşılıyor.

4 Temmuz Çarşamba akşamı The Marmara Esma Sultan'da Jamaika'nın reggae efsaneleri müziksevelerle buluşurken, saat 22.30'da Türkiyeli caz müzisyenlerinin Avrupalı meslektaşlarıyla aynı sahneyi paylaştıkları European Jazz Club serisinin ilk buluşmasında Tamer Temel Quintet, Matthias Pichler ile birlikte Salon'da bir konser verecek.

Festival ilk haftasında bir dünya prömiyerine de ev sahipliği yapacak: Marcus Miller'ın İKSV'nin kuruluşunun 40. yılında İstanbul Caz Festivali'nin siparişi üzerine Okay Temiz, Burhan Öçal, Hüsnü Şenlendirici, İmer Demirer ve Bilal Karaman ile gerçekleştirdiği "The Istanbul Project"in dünya prömiyeri, 5 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde.

Kuşağının en iyi trompetçilerinden Till Brönner'in 6 Temmuz Cuma akşamı Arkeoloji Müzesi'nde vereceği konserin ardından festival 7 Temmuz Cumartesi günü artık gelenekselleşen etkinliği Tünel Şenliği ile müzikseverlere "festival içinde festival" sunmaya devam edecek.

19. İstanbul Caz Festivali'ndeki konserlerin biletleri, Biletix satış kanalları ve İKSV'den (Pazar hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında) alınabilir. Elinizi çabuk tutun, caz dolu günleri kaçırmayın…

Ernest Ranglin, Tyrone Downie, Sly & Robbie ve Bitty McLean:
Jamaika'nın reggae efsaneleri The Marmara Esma Sultan'da!
4 Temmuz Çarşamba, saat 21.00

19. İstanbul Caz Festivali'nin ilk konserinde Jamaika'nın efsane isimleri, ülkenin bağımsızlığının 50. yılında gerçekleştirilecek özel projede buluşuyor. Ülkenin efsane isimleri Ernest Ranglin, Tyrone Downie, Sly & Robbie ve Jamaika kökenli İngiliz reggae sanatçısı Bitty McLean, 4 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00'de DHL sponsorluğunda The Marmara Esma Sultan'ın etkileyici atmosferinde bir araya gelecek.

1950'li yıllarda ska türüne şekil veren ve Avrupa festivallerinde fırtına gibi esen gitar virtüözü Ernest Ranglin, The Wailers'ın piyanisti Tyrone Downie ve Jamaika'nın önde gelen reggae ekiplerinden Sly & Robbie'nin liderleri, bugüne kadar 200 bin kayıtta yapımcı ya da müzisyen olarak yer alan davulcu Sly Dunbar ile basçı Robbie Shakespeare aynı sahnede buluşacak. Topluluğa vokallerde Jamaika kökenli İngiliz reggae sanatçısı Bitty McLean eşlik edecek.


Reggae efsanelerinin The Marmara Esma Sultan'da bir araya geleceği bu çok özel konserin biletleri 50 TL ve 40 TL (öğrenci).

İKSV'nin 40. yılında bir dünya promiyeri:
Marcus Miller ve arkadaşlarından "The İstanbul Project"
5 Temmuz Perşembe, 21.00, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi


Festival izleyicisi tarafından yakından takip edilen dünyaca ünlü müzisyen Marcus Miller, İKSV'nin kuruluşunun 40. yılında özel bir projeye atıyor. Marcus Miller'ın İstanbul Caz Festivali'nin siparişi üzerine bestelediği son eseri, "The Istanbul Project"in dünya prömiyeri, Türkiye'den değerli müzisyenlerin de katılımıyla, 5 Temmuz Perşembe günü Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde saat 21.00'de gerçekleştirilecek.

Marcus Miller'a bu konserde Türkiye'den önde gelen klarnet virtüözlerinden Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılar ustası Burhan Öcal, en basit ritimleri çarpıcı bir anlatıma dönüştüren usta sanatçı Okay Temiz (vurmalı çalgılar), ülkenin yetiştirdiği en iyi caz trompet sanatçılarından İmer Demirer (trompet) ve kendine has tekniği ve ileri seviyedeki müzikal bilgisiyle gitar virtüözü Bilal Karaman (gitar) eşlik edecek. Ekibin diğer üyeleri ise üstün yetenekleri sebebiyle Marcus Miller tarafından desteklenen genç müzisyenler Louis Cato (davul), ve Alex Han'ın (saksafon), yanı sıra Miller'ın üyesi olduğu bir başka topluluk SMV ile birlikte birçok konser veren önemli müzisyen Federico Gonzalez Peña (tuşlu çalgılar).


The İstanbul Project"in dünya prömiyerinin biletleri 110 TL, 90 TL, 65 TL, 40 TL(öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Kuşağının en iyi trompetçilerinden Till Brönner'le caz dolu bir gece
6 Temmuz Cuma, saat 21.00, Arkeoloji Müzesi


Almanya'nın en çok satan caz -----lerine imza atan, kuşağının en iyi trompetçilerinden, popüler tınıları caz müziğinin sofistike yapısı ile ustaca birleştirebilen nadir sanatçılardan biri Till Brönner, 6 Temmuz Cuma günü saat 21.00'de İstanbul Arkeoloji Müzeleri avlusunda İstanbullu cazseverlerle birlikte olacak.

Dave Brubeck, James Moody, Natalie Cole ve Tony Bennett gibi cazın önde gelen isimleriyle aynı sahneyi paylaşan virtüöz Till Brönner'e 6 Temmuz Cuma gecesi, saksofonda Magnus Lindgren, davulda Wolfgang Haffner, basta Christian V. Kaphengst ve piyanoda Jasper Soffers eşlik edecek.

İlk -----ü Generations of Jazz'ı 22 yaşında yayımlayan Till Brönner, 20 yıllık müzik kariyerine birçok -----, film müziği ve ödül sığdırmayı başardı. Yalnız müzisyenliği ile değil, sesi ve sahne şovuyla da adından söz ettiren Till Brönner 2004 yılında yayımladığı That Summer -----ü ile Alman Pop listelerinde 16. sıraya yükselerek Almanya'da tüm zamanların en çok ----- satan caz sanatçısı unvanını da elde etti. Brönner, 2008 yılında yapımcısı olduğu bass-bariton Thomas Quasthoff'ın -----ü ile Grammy Müzik Ödüllerine aday oldu. İkinci Grammy Müzik Ödülü adaylığını ise, Take 6 grubunun The Standard -----ündeki solosu ile 'En iyi Enstrümantal Caz Solosu' dalında aldı. Brönner, Almanya'nın en prestijli müzik ödüllerden Echo Award'ı da beş kez kazandı.


Usta cazcı Till Brönner'in İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin etkileyici atmosferinde vereceği konserin biletleri 90 TL, 70 TL, 60 TL, 50 TL (ayakta) ve 40 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
19, başlıyor, caz, festivali, istanbul, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
8. uluslararası kadın festivali başlıyor Feronia Ah Kadınlar 0 11 Mart 2010 11:46