IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Haziran 2012, 18:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Gençlerin Kalbine Giden Yol Müzikten Geçiyor!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


"Gençlik Trendleri Raporları"nın ilki geçtiğimiz ay yayınlandı.

Youth Republic, Bigumigu İletişim Trendleri ve Marketing Türkiye dergisi tarafından hazırlanan "Gençlik Trendleri Raporları"nın ilki geçtiğimiz ay yayınlandı. "Gençlik ve Müzik Trendleri" adını taşıyan ilk trend raporu müzik sektöründe son dönemde yaşanan gelişmelere, trendlere ve Türk gençliğinin değişen müzik dinleme alışkanlıklarına ışık tutuyor.

Youth Republic, Bigumigu İletişim Trendleri ve Marketing Türkiye tarafından hayata geçirilen "Gençlik Trendleri Raporları" serisinin ilki geçtiğimiz ay yayınlandı. "Müzik", "Kişisel Bakım", "Oyun", "Mobil", "Eğlence" ve "Spor" gibi altı ayrı başlıkta hazırlanacak olan raporların ilki "Gençlik ve Müzik" adıyla yayınlandı.

"Gençlik ve Müzik Trendleri " adını taşıyan ilk raporda "Müzik -----lerinin yeniden tanımlanması", "Müzikte yeni tanıtım yöntemleri", "Etkinlik ve konser trendleri", "Sosyal medya ve müzik" gibi farklı başlıklarda dünyada hayata geçirilen farklı projeler detaylarıyla anlatılıyor. Bunun yanı sıra Youth Republic bünyesindeki araştırma şirketi Youth Insight tarafından 340 lise, 319 üniversite ve 638 genç profesyonel olmak üzere toplam 1297 gençle yapılan araştırma ile de Türkiye'de yaşayan gençlerin müzik ve etkinlik konusundaki davranışları detaylı bir şekilde ortaya koyuluyor.

Türkiye'nin en büyük gençlik ajansı Youth Republic'in Ajans Başkanı Serhat Gürcü sektörle buluşan "Gençlik ve Müzik" adlı araştırma raporuyla ilgili şunları söylüyor: "Müzik insanları heyecanlandırıyor, onlara ilham veriyor fakat onları bu kadar etkileyen ve hayatlarında yer eden müzik gittikçe değersizleşiyor. Gençler artık bir konsere ya da -----e para vermek istemiyor. Markaların kendilerine ulaşmak için müziği kullandıklarının farkındalar ve aslında bunu fiyatlıyorlar.

Bu bazen marka için oldukça pahalı sonuçlar doğurabiliyor. Şahane konserler, büyük dijital yatırımlar gençler eğlenirken biz pazarlama yöneticilerini derin düşüncelere sevk edebiliyor. Sorun tam da burada beliriyor. Markalar kendi hikâyelerini müzik aracılığıyla gençlere aktarmaya çalışırken nasıl farklılaşacaklar? Sektörün önde gelen 3 markası - Youth Republic ve Youth Insight, Bigumigu, Marketing Türkiye- bu sorunun yanıtının peşine düştü."

Yapılan araştırma müziğin gençlerin gündelik hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu kanıtlarken bir yandan da markaların müzik ve etkinlikler yolu ile gençlerle kurduğu etkileşimi gözler önüne seriyor. Araştırmanın çarpıcı sonuçlarından birisi Türkiye'de özellikle gençler arasında cihaza kayıtlı müzik ve orijinal ----- dinleme devrinin kapandığı yönünde. Gençler müziği en çok internetteki müzik paylaşım sitelerinden dinliyor. ----- paylaşım siteleri de en çok müzik dinlenilen yerler arasında ikinci sırada yer alıyor.

Müziğe en çok para harcayan üniversite öğrencilerinin müzik etkinliklerine aylık olarak ayırdıkları miktar yaz aylarında 150 TL'yi geçiyor

Özellikle büyük şehirlerde düzenlenen etkinlikler başta üniversite öğrencileri olmak üzere her yaştan gencin buluşma noktası. Gençler kendi şehirlerinde düzenlenen konser, festival gibi etkinliklere katılmayı sadece eğlence değil aynı zamanda sosyalleşme olanağı olarak görüyor ve buna bütçe ayırmaktan hiç çekinmiyor. Müziğe en çok para harcayan üniversite öğrencilerinin müzik etkinliklerine aylık olarak ayırdıkları miktar yaz aylarında 150 TL'yi geçiyor.

Müzik etkinliklerinde yer alan markalar, gençlerin yaklaşık 1/3'ünde o marka hakkında olumlu hisler bırakıyor

Başta lise öğrencileri olmak üzere, özellikle okuyan gençler, çalışan gençlere kıyasla bir etkinlikte gördüğü markayı kendine daha yakın hissediyor.


Türk gençliği müziği paylaşmayı seviyor!

Zamanlarının çoğunu sosyal paylaşım sitelerinde geçirdiğini bildiğimiz gençler, dinledikleri müzikleri sosyal paylaşım sitelerinde de paylaşıyorlar. Yeni nesil için müzik dinlemek artık "bireysel" bir aktivite değil. Onlar müzik dinlemeyi sevdiği kadar dinlediği müziği çevresiyle paylaşmayı da önemsiyor. Müzik paylaşım sitelerinden dinlenen müzikleri her 10 gencin 8'i çevresi ile paylaşıyor.

Gençler çevrelerindeki insanların beğendiği sanatçı/grup ya da şarkılara ekstra kulak kabartıyor

Bunun yanı sıra gençler çevrelerindeki insanların beğendiği sanatçı/grup ya da şarkılara ekstra kulak kabartıyor. Arkadaşlarının müzik paylaşım siteleri üzerinden paylaştıkları içerikleri de dinleme oranları %80'in üzerinde.

Bunun gibi gençlik ve müziğe dair pek çok çarpıcı sonuç Gençlik ve Müzik Trendleri Raporunda sektörle buluşuyor.

Bigumigu İletişim Trendleri Kurucu Ortağı Yalçın Pembecioğlu ise görüşlerini şu şekilde dile getiriyor: "İnternet erişiminin ucuzlaması ve yaygınlaşması ile eskiden hayal olan birçok teknolojinin artık hayatımızın içinde olduğu bir dönem yaşıyoruz. Dijital bir dünyaya doğmuş olan gençler içinse değişim hep hayatlarının bir parçası, bu yüzden her türlü yeni teknoloji, uygulama ve yönteme çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabiliyorlar. Gençlik Trendleri projesi, bu anlamda gençlere temas etmek isteyen markalar için büyük önem taşıyor." Markalar, bu raporlar sayesinde gelişmekte olan platform ve uygulamaları gençlerle aynı anda keşfetme olanağını elde edebilecekler.


Raporda başka hangi soruların yanıtlarını bulmak mümkün?

Gençlerin her geçen gün dijitalleşen yaşamlarında müzik dinleme alışkanlığı nereye doğru gidiyor?
· Dünyada müzik -----lerinin hazırlanması ve tanıtımı konusunda hayata geçirilen yaratıcı projeler neler?
· "Yeni nesil" müzik etkinlikleri nasıl olacak?
· Türk gençleri müziği hangi kanallardan dinliyor?
· Müziğe ve etkinliklere ne kadar para harcıyorlar?
· Gençler müziği hangi markalarla özdeşleştiriyor?
· Müzikle ilgili bilgi ve haberleri nereden alıyorlar?
· Mobil iletişim ve sosyal medya müzik dinleme alışkanlıklarını nasıl değiştirdi?


Youth Republic & Youth Insight Hakkında


Gençleri hedefleyen markalar için 360 derece pazarlama iletişimleri çözümleri sunan ve Türkiye'nin her yerinden Lise ve Üniversitelilerden oluşan bir gençlik network'ünü yöneten, Türkiye'nin lider gençlik pazarlama iletişim ajansı Youth Republic , markaları gençliğe online ve offline kanallarla bağlar. Youth Republic Grubu bünyesinde yeni nesil gençlik araştırma ve trend servisleri veren Youth Insight şirketi, yaratıcı iletişimleri online kanallara entegre eden sosyal medya ajansı Digital Youth, markalara deneyimsel pazarlama çözümleri sunan saha şirketi ve gençleri ve genç profesyonelleri iş hayatına hazırlayan eğitimler veren şirketi Istanbul Business School bulunuyor.Bugün 3000'in üzerinde gence iş veren Youth Republic, Vodafone, Coca Cola Company, Coca Cola İçecek, Unilever, Finansbank, Ülker , Blackberry, Kraft, Avon, Nike gibi daha pek çok şirketin gençlikle arasında köprü olan bir şirketler grubu. Youth Republic şirketler grubunun bir üyesi olan Youth Insight, odağına gençleri keşfetmeyi almış olan bir gençlik araştırmaları şirketidir.

Bigumigu İletişim Trendleri Hakkında

2005'ten beri Türkiye'nin reklam ve pazarlama konusunda en çok takip edilen blogu olan Bigumigu, 2011'den bu yana da marka ve ajanslara iletişim trendleri ve sosyal pazarlama konusunda danışmanlık ve eğitimler vermektedir. Avea, Efes Pilsen, İş Bankası gibi yenilikçi markaların yanısıra Tanı ve Peak Games gibi alanlarında öncü şirketler ve Promoqube ve 4Play gibi ajanslar da halen Bigumigu'nun hizmetlerinden faydalanıyor."

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
geciyor, genclerin, giden, kalbine, yol


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kiev'e Giden Yol Cinecity'den Geçiyor! Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Mayıs 2012 15:42
Müzikten Neden Hoşlanıyoruz? Afrodit Merak Ettikleriniz 0 21 Şubat 2011 15:21
Sesi Müzikten Ayırmak %100 Julw Bilgisayar Donanımı 8 27 Aralık 2008 20:37
Kadınların Kalbine Giden Yol , Kirli Sakaldan Geçiyormuş .. Kralice Ah Erkekler 1 27 Ekim 2008 18:03