IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2012, 18:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Yılmaz: Şairleri, Edipleri Olmayan Milletin Tarihi de Yok Demektir




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçmişten günümüze taşınanların hep kaleme alınan konular olduğunu ifade ederek, "Şairleri, edipleri olmayan milletin tarihi de yok demektir." diye konuştu.

Sivas'taki programının ardından Kayseri'ye geçen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu beldesinde düzenlenen 23. Uluslararası Dadaloğlu Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne katıldı. TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile birlikte şenlik alanına gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Dadaloğlu'nda Karacaoğlan'ın sevdası ve Köroğlu'nun yiğitliğinin görüldüğünü belirtti. Dadaloğlu'nun Anadolu'nun değerlerini bugünlere taşıdığını vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dadaloğlu'nun şiirleri, Osmanlı döneminin sorunlu, sancılı ve bir takım çekişmelerin yaşandığı döneme ışık tutuyor. Sözlü tarih olması bakımından da Dadaloğlu şiirleri önemli. Dadaloğlu'nun şiirlerinde o dönemin sorunlarını, idaredeki aksaklıkları görüyoruz. Bugün o dönemin sorunları geride kaldı ama Dadaloğlu'nun adı ve şiirleri yaşıyor. Yusuf Has Hacib, bin yıl öncesinden Kutatgu Bilig'de bize şöyle sesleniyor; 'Ülkeler kılıçla fethedilir, kalemle yönetilir. Bilimle, kültürle, güzel sözle, ilimle, hukukla, adaletle yönetilir'. Bugün bizim yaptığımız budur. Dadaloğlu'nun şiirlerinin halen yaşaması, kültürün, sözün ve kalemin gücüdür. Kelimelerin gücünü anlamadan insanın gücünü anlayamazsınız. Dadaloğlu, sadece kendi adını yaşatmıyor, dilimizi yaşatıyor. Dil ne kadar işlenirse o kadar gelişir. Şairler bir dilin fotoğrafını çeker ve sonraki nesillere hatıra olarak bırakır. Geçmişten günümüze kadar da ulaşan sözlerdir. Söylemlerdir. Kaleme alınan konulardır."

Bakan Yılmaz, şiirlerin toplumda yaygınlaşmasının yatay bir etkileşimi ve coğrafi bütünlüğü, kuşaktan kuşağa geçmesinde de tarihsel bütünlüğü sağladığını kaydetti. "Şairleri, edipleri olmayan bir milletin tarihi de yok demektir" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne mutlu Tomarza'ya ki, bu toprakların insanının sesini dünyaya taşıyan Dadaloğlu'na sahip. Artık ne Dadaloğlu kaldı, ne atı ne de kılıcı, ne padişah fermanı kaldı. Günümüze ulaşan, bugüne kalan dilimiz, tarihimiz. Dilimizin yaşatıcısı şiirlerdir. O nedenle Dadaloğlu şiirleriyle dilimizi bugüne kadar yaşatmıştır."

Şenlikte konuşan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ise insan ve toplum hayatını şekillendiren kültür ve sanatın gölgesinde gerçekleştirilen bu şenliklerin birlik ve beraberliğe katkı sağladığını ifade etti. Ortak ruhunu kaybeden toplumların önce güçsüzleştiğini daha sonra yok olduğunu dile getiren Sadık Yakut, "Yok edilmek istenen toplumların içine ayrılık tohumları ekilir ve insanlar birbirine düşürülür. Milli reflekslerini diri tutan milletler dünyada başarıyı elde etmişlerdir. Bugün buradaki şenlikte birlik ve beraberliğimizi görüyoruz. Geçmişten bugüne gelen insanlarımızın birlik ve beraberliği devam ediyor ve iyi bir örnektir." dedi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte, halk ozanları konser verdi. Azerbaycan'dan gelen halk dansları topluluğu gösterileri büyük ilgi gördü. Bakan Yılmaz, halk dans topluluğu içinde bulunan 6 yaşındaki Fatima Sadikova'nın gösterisini dikkatlice izledi. Mustafa Elitaş ise cep telefonu ile görüntülerini kaybetti.

Dadaloğlu Belediye Başkanı Hüseyin Eker, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut ve protokoldeki diğer katılımcılara plaket yerine kitap verdi. Bakan Yılmaz'a ayrıca kilim hediye edildi. Bakan Yılmaz, beraberindekilerle belde girişindeki Dadaloğlu Anıtı'nı da ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. Dadaloğlu Şenliği'nde vatandaşlarla sohbet eden Bakan, şenlikte pişirilen pilavı yedikten sonra alandan ayrıldı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Temmuz 2012, 22:21   #2
Çevrimdışı
glu
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bakan Yılmaz: Şairleri, Edipleri Olmayan Milletin Tarihi de Yok Demektir




Tey tey tey Milli savunma bakanı en etkili silahın kalem oldugunu ima ediyor güzell
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ama kalem kadar önemli birşey kültürel mirastır Türkiyede hangi bakanlık veya hangi iktidar kültürel miraslara sahip cıktı ki ? AKP bir çok kültürel mirası ayaklar altına aldı sagolsun E.Günay bir çok müdehalede bulundu durumu düzeltti tabi düzeltemedikleride oldu, AKP oy derdinde oldugu için dün Hasankeyfi su altında bıraktı bugun Beşiktaşın göbegine dokuyu bozacak yeni stad yapımına izin veriyor yarın belkide çok daha önemli mirasları yıktırıp yerine oy getirecek şeyler yaptıracak bilinmez. Eger Savunma Bakanının cesareti varsa silahlanmaya ayrılan bütçenin bir kısmını kültür bakanlıgına bagışlar ama nerede o cesaret bakan burada gönül okşayıcı laflar eder ama iş icraata gelince "durun o işi hallederiz, acelesi olmayan bir iş" moduna girerler.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bakan, de, demektir, edipleri, milletin, olmayan, tarihi, yok, yılmaz, Şairleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Yılmaz'dan 18 Mart Mesajı Cemalizim Haber Arşivi 0 18 Mart 2012 09:54
Bakan Yılmaz: PKK kış için Irak'a çekilmedi N999 Haber Arşivi 0 28 Aralık 2011 09:53