IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2012, 16:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hazırladığı Proje ile Gençlere Kukla Sanatını Öğretecek




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Türkiye'nin sayılı kukla ustalarından Mahmut Hazım Kısakürek, Türk kuklacılığının geleceği için hazırladığı projeyi Sosyal Destek Programı (SODES)'na sundu.

Türkiye'nin sayılı kukla ustalarından Mahmut Hazım Kısakürek, Türk kuklacılığının geleceği için hazırladığı projeyi Sosyal Destek Programı (SODES)'na sundu. Kısakürek, bir zamanların en önemli eğlence kaynağı kuklacılığın yaşaması için bu proje ile 40 genci profesyonel kuklacı yapacak.

Adana'da bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinliğe katılan Kısakürek, kula gösterisi yaparken, hem çocukları hem büyükleri eğlendirdi. Gösteride izleyenlerini zaman tünelinde yolculuğa çıkaran Kısakürek, kuklacılığın zor bir sanat olduğunu vurguladı. Günümüzde artık kukla üretim atölyelerinin bile parmakla sayılacak kadar azaldığını ifade eden Kısakürek, sağlık nedenleri ile bu sanat dalını icra etmekte zorlandığını ifade etti. Hazırladığı bir projenin başarıya ulaşmasıyla kuklaya veda etmek istediğini anlatan Kısakürek, bu geleneksel gösteri sanatının gelecek kuşaklara taşınması için mücadele verdiğini söyledi. Projesini Sosyal Destek Programı (SODES)'na sunduğunu belirten Kısakürek, "Adana'nın sosyal harekete ihtiyacı olan çocuklardan 12-18 yaş arasındaki 20'sini bir araya toparlayıp, kız enstitüsündeki öğrencilerle kuklaları hazırlayıp atölye çalışması yapacağız." dedi.


BU İŞİN KAZANÇ OLDUĞUNU ÖĞRETMİŞ OLACAĞIZ


Projelerinin birkaç gün içinde sonlanacağını dile getiren Kısakürek, kuklanın biraz masraflı sanat dalı olduğunu hatırlattı. Kısakürek, şunları söyledi: "Sponsor bulmak veya böyle projeler üretip destek almak gerekiyor. Çünkü kuklanın her şeyi para ile başlıyor. Çok büyük malzeme istiyor. Küçük küçük şeyler ama masrafı büyük oluyor. Onun için de bu proje üretildi. Kukla oynatan ve kukla yapan 40 gençle bu iş yapılacak. 5 tane profesyonel arkadaşım bu iş içerisinde görev alacak. Onlarla bir eğitim yapacağız. Bir yıl boyunca bu çocuklar kuklaları oynatacaklar. Oynatırken da yevmiye alacaklar. Yani onlara bunun bir iş, bir kazanç olduğunu öğretmiş olacağız."

Bugün dünyada kukla tiyatrolarının çok önemli yerlerde olduğunu bildiren Kısakürek, uluslar arası birçok festivale katıldığını aktardı. Türkiye'de bu uğraş ölürken, dünyada kukla tiyatrolarının çok harika şeyler yaptığına işaret eden Kısakürek, "Kuklada İstanbul'da birkaç atölye var. Ankara ve İzmir'de birer atölye faaliyette. Ama buralarda pek yok. Dediğim gibi çok pahalı bir iş olduğu için yapan çok az. Kuklaya hevesli herkese bütün bilgim, atölyem açık." diye konuştu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
genclere, kukla, sanatını


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uluğ Bey`in Hazırladığı Yıldız Kataloğu Kalemzede İslamiyet 0 09 Temmuz 2011 02:55