IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ekim 2012, 11:38   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türk-Rus Kültür Merkezi'nin Organize Ettiği Programında 'Ayna' Coşturdu




Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk-Rus Kültür Merkezi'nin düzenlediği Kurban Bayram'ı programında Erhan Güleryüz'ün "Ayna" grubu konser verdi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Rusya'nın başkenti Moskova'da Türk-Rus Kültür Merkezi'nin düzenlediği Kurban Bayram'ı programında Erhan Güleryüz'ün "Ayna" grubu konser verdi. Forum Hall Kutlama Salonu'nda gerçekleşen organizasyona Türk diasporasının yanı sıra Rusya vatandaşları da büyük ilgi gösterdi. Ayakta ve yoğun Tempo ile devam eden konsere bine yakın kişi katıldı.
Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) ve Rus -Türk İşadamları Birliği'nin (RTİB) destek verdiği organizasyon öncesi misafirlere kurban Eti, pilav ve tulumba tatlısı ikram edildi. RTİB kulüplerinin yaptığı resim, ebru, takı ve diğer el işlerinin yer aldığı sergiler de misafirlerin ilgisini çekti.
Moskova Kültür ve Sanat Üniversitesi'nden halk dans grubunun gösterisi ile başlayan programda, Rusya Huzurevleri Müdür Yardımcısı Vladimir Guşa kısa bir konuşma yaptı. Huzur evinden gelen misafirler geceyi renklendirirken, huzurevi yetkilileri Türk-Rus Kültür Merkezi'ne sağladığı katkılar nedeni ile plaket verdi. Rus-Türk İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Türk-Rus Kültür Merkezi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Asya-Afrika Enstitüsü Direktörü Mihail Meyer katılımcıların bayramlarını tebrik etti. Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin ise yoğun programı nedeni ile geceye katılamadı.
DEREDEN TEPEDEN GEL MOSKOVA!
Rusça "Dobri Veçir" (İyi akşamlar) jesti ile konsere başlayan Güleryüz, Ceylan, Kiziroğlu Mustafa Bey, Çayımın Şekeri gibi parçaları ile salonu coşturdu. Dünyanın dört bir yanında görev yapan kendi topraklarından uzakta, yaşadığı toprakları evleri gibi gören öğretmenler için "Köyümün Yağmurları" parçasını seslendiren Ayna grubu, "Size" adlı parça ile Hz. Muhammed'e naat okudu. "Akdeniz" parçasını "Moskova" olarak uyarlayan Ayna grubu ayakta alkışlanırken, dinleyicilerin talebi üzerine parçayı ikinci kez seslendirdi: "Bekler sahilde meltem içimde fırtına, Yeniden de sevebiliriz Moskova, Sensiz avare geçer hüzünlü akşamlar, Yeniden de sevebiliriz Moskova; Dereden tepeden gel kıyıdan köşeden gel, Yatağını yorganını çeyizini bohçanı, Yüreğini kapta gel"
GURBETTE MEMLEKET HAVASINDA BAYRAM
Gecede çocuklar ayrı bir salonda palyaçolarla eğlendirilirken, sponsorlar aracılığı ile hazırlanan hediyeler çocuklara Bayram coşkusu yaşattı. Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Bayram etkinliklerini bu yıl daha kuşatıcı ve kapsamlı olarak yaptıklarını kaydeden Türk-Rus Kültür Merkezi Genel Müdürü Arif Asalıoğlu, "Moskova'da gurbette bayramını geçiren Türk vatandaşlarımıza ve ailelerine memleket özlemini giderecek bir Bayram havası yaşatmak istedik. Burada hep birlikte Bayram coşkusunu yaşadık ve hasret giderdik. Yoğun katılım bizim için bir sonraki organizasyonlarımız açısından motivasyon oluşturdu. Programa katılan misafirlerimize, özellikle de sponsor firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi. Organizasyona RUTİD ve RTİB'in yanı sıra Türk Hava Yolları, Joymiss, Aydınlı, Viko, Colin's, Nec Travel, Hastur, adL, Group Acropol, British Coal Mining, Anadolu döner köfte, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sponsor oldu.
BU SALONDA BARIŞ VE SEVGİ VAR
Cihan Haber Ajansı'na gece ile ilgili duygularını anlatan emekli tiyatro sanatçısı Viktor Kosenko, daha önce Orta Asya turnelerinde Kurban Bayram'ını yaşadığını, şimdi burada çok güzel bir salonda harika bir program yaşadıklarını söyledi. Farklı dinlerden, milletlerden insanların burada toplandığına değinen Kosenko, "Burada çocukları da görüyoruz. Ellerinde balon ve oyuncaklarla koşup oynuyorlar. Tüm bunlar bize barış ve sevgi içinde yaşamamız gerektiğini söylüyor. Tanrı birdir. Hem Hıristiyanlık hem de Müslümanlık barış içinde yaşamayı öğretiyor. Bugün burada bunun örneğini görüyoruz. Özellikle Türk-Rus Kültür Merkezi'nin yetkililerinin güler yüzle karşılamaları beni çok etkiledi. Çok güzel bir organizasyon." değerlendirmesinde bulundu.
Şarkıcı ve tiyatrocu Tamara Mihaylova Dalskaya, Türkiye'den dostlarını arayıp bayramlarını tebrik ettiğini, Türk-Rus Kültür Merkezi'nin Kurban Bayram'ını uluslar arası bir neşe içinde kutlanmasına imkan sağladığını söyledi. Her defasında çok daha güzel organizasyonla karşılaştıklarını kaydeden Dalskaya, "Türkçe olarak söylemek istiyorum, 'Kurban Bayramınız mübarek olsun!' " şeklinde konuştu. Merkez'in henüz potansiyelini ortaya koymadığını ifade eden Dalskaya, Türk kültürünün Rusya'da, Rus kültürünün de Türkiye'de tanıtılması için daha çok organizasyonlar yapılması gerektiğini söyledi.
PROGRAM MUHTEŞEMDİ
Psikoloji Bilimleri Akademisi Vsevolod Smurago Türk-Rus Kültür Merkezi'nin programlarını takip ettiğini, daha önce farklı programlarda Türk dostları ile bir araya geldiğini vurguladı. Smurago, "Müslümanları çok iyi tanıyor ve biliyoruz. Bizimle beraber birçok Müslüman çalışıyor ve hepsinden memnunuz. Burada her şey çok hoşumuza gitti. Özellikle bayramın nasıl yapıldığını nasıl geçtiğini görmek için buraya geldik. Muhteşem bir gece oldu. Sizdeki disiplin benim çok hoşuma gidiyor. Her şey çok düzenli." ifadelerini kullandı.
RUS ORTODOKS KİLİSESİ TEMSİLCİSİ: TÜRKİYE BENİM İKİNCİ EVİM
Programa katılan Rusya Ortodoks Kilisesi'nden "Uluslararası Hıristiyan Dayanışması" Vakfı Başkanı Dmitri Pahomov da Cihan Haber Ajansı'na yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin ikinci evi olduğunu belirtti. Rusya'nın bin yıldan fazla süredir çok dinli bir ülke olarak Hıristiyan ve Müslüman toplumların barış içinde yaşadığını hatırlatan Pahomov, "Biz birlikte yaşıyoruz, gelişiyoruz aramızda hiç bir anlaşmazlık ve çatışma yok. Birlikte ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz. Yazın bir ay kadar süre ile İstanbul'da bulundum. Nerdeyse her gün Sultan Ahmet'e gider camiyi ziyaret ederdim ve ezan sesini büyük zevkle dinlerdim. Türkiye benim için ikinci memleket oldu. İstanbul hem Hıristiyanlığı hem de İslamiyet'i yaşatan bir şehir." dedi. Türkiye ve Rusya'nın çok yakın ve dost ülkeler olduğunu vurgulayan kilise temsilcisi, "Hatta şu anda Suriye dolayısıyla yaşanan krizler çok küçük çaplıdır ve dostluğu hiç etkilemez. Rus-Türk Kültür Merkezi ise düzenlediği etkinliklerle, özellikle bugünkü ikram ve konser dinler arası hoşgörü ve birlikteliğin başarılı bir göstergesi niteliğini taşıyor." tespitinde bulundu.
MEYER: DOSTLUĞUN PAYLAŞILDIĞI MEKANLARDA BULUNMAKTAN MUTLUYUM
Programa Müslümanlar kadar Hıristiyan ve farklı din mensuplarının ilgi göstermesinin çok anlamlı olduğuna değinen Meyer, "Burada Ruslar ve Moskovalılar da var. Türk-Rus Kültür Merkezi'nde iki ülke halkları arasında çok güzel bir kültürel etkileşim var. Bu sadece Müslümanların bayramı değil dostluk yapmak isteyen herkesin bayramı. Ayrıca bayramın diğer yönlerini ele alırsak örneğin muhtaç insanlara yardım edilmesi, insanların elinden geldiği kadar paylaşımcı olması. Sanırım sadece et ve pilav paylaşımı değil iyilik paylaşımı yapılıyor. Tabi bu bayramlarda bu paylaşımlar zirveye ulaşıyor ve bende bur tür yerlerde bulunmaktan mutluluk duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Rus Yahudi Cemaati Ruhani lideri Berel Lazar gönderdiği mesajında Tüm Müslümanların Kurban Bayram'ını tebrik etti. Bayram vesilesi ile iyilik, sevgi ve Yaratıcı'dan merhamet ve af dilemenin öne çıktığına işaret eden Lazar, tüm Rusya Müslüman'larına yaptıkları çalışmalarında başarılar diledi.
AYNA'YA Moskova'DA KAR SÜRPRİZİ
Güleryüz de Cihan Haber Ajansı'na konser vesilesi ile yaptığı açıklamada 16 yıldır tüm dünyayı dolaştıklarını, Moskova'ya ise ilk kez geldiklerini söyledi. Dünyanın tüm ülkelerinde Türklerin yerel halklarla birlikte eğlenebildiklerini kaydeden Güleryüz, "Bayramlar bizim için çok özel günler. Dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu şey diyalog, iletişim ve barış. Savaşların olmadığı bir dünya istiyoruz. Bu tür organizasyonlara katkı sağlayan iş adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Moskova'nın tarihi alanlarını ve caddelerini gezdiklerini, ancak ilk gün kar sürprizi ile karşılaştıklarını ifade eden Güleryüz, "Moskova'yı şehir olarak çok sevdik, ama biraz soğuk. İstanbul'dan geldiğimizde böyle bir hava beklemiyorduk. Otelin penceresinden baktığımda çok hoşuma gitti. İndim ben de karda biraz yürüdüm. Hazırlıksız olduğumuz için biraz da üşüdük. Şimdi ise içerde çok sıcak bir hava var. Rus ve Türk dostlarımız birlikte harika bir gece geçiriyoruz." şeklinde duygularını ifade etti.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ayna, coşturdu, ettiği, kültür, merkezinin, organize, programında, türkrus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Siirt'te Kültür Merkezi Başkanı tutuklandı Dilara Haber Arşivi 1 29 Ekim 2012 11:44
Caferpaşa Kültür Merkezi Öğrencilerinden Serg Thetis Kültür ve Sanat 0 15 Haziran 2012 16:12
Ahmet Kaya kültür merkezi kapatıldı. Ay Haber Arşivi 0 03 Kasım 2011 11:05
Caferilere yeni cami ve kültür merkezi Juventus Haber Arşivi 0 10 Ağustos 2009 11:03