IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Nisan 2008, 13:06   #1
Çevrimdışı
Lee
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Stephen King'in “SİS” Öyküsü beyazperde'de.




Stephen King hayranlarının uzun zamandır beklediği sinema uyarlaması “Öldüren Sis – The Mist” 29 Şubat’ta vizyona girdi. Altın Kitaplar’ın “Sis” (Skeleton Crew) adıyla yayımladığı kitap Stephen King’in kısa öykülerinden oluşuyor. “Esaretin Bedeli - Shawshank Redemption” ve “Yeşil Yol - Green Mile”ın yönetmeni Frank Darabont, korku ve gerilim yüklü yeni bir Stephen King uyarlaması "Öldüren Sis - The Mist" ile bir kez daha sinema izleyicisinin karşısında çıkıyor.

Kitabın ilk öyküsü olan “Sis”, uygarlığın ince kabuğu çözülüp, maskeler birer birer düşerken, gerçekten korkulması gereken tek varlığın aslında insanoğlunun ta kendisi olduğunu anlatıyor.


“Stephen King sevenlerin ‘Öldüren Sis-The Mist’i izlemek için harcayacakları iki saatin sonunda kendilerini gerilim yüklü çılgınca bir yolculuğa çıkmış gibi hissetmelerini ve bu filmde beklediklerinden daha fazlasını bulmalarını umuyorum,” diyor Darabont. “Ayrıca filmimin izleyicileri iliklerine kadar titretmesini istiyorum. Belirtmeliyim ki, ‘Öldüren Sis-The Mist’ herşeyden önce katıksız bir korku filmidir. Süslü püslü tanımlamalarla akıl karıştıracak halim yok. Herşeyden önce amacım bir korku filmi yapmaktı. Toplumsal kuralların yok olduğu bir ortamda mantığın yerini batıl inanışlar, düşüncenin yerini panik duygusu alır. ‘Öldüren Sis’te daha önceki filmlerimde anlattığım ‘Bay İyi Adam’ yok. Senaryoda insanoğlunun daha karanlık yüzü var. Senaryodaki uğursuz ve tekinsiz tonlamalar meslekdaşlarımı da şaşırttı. Bugüne kadar beni genel iyimserliğim ve hümanist duygularımla tanıyorlardı. Bu filmle insanlara onlar hakkında aslında neler düşündüğümü söyleme fırsatını buldum. Sinema ve Stephen King sevenlerin ‘Öldüren Sis-The Mist’i izlemek için harcayacakları iki saatin sonunda kendilerini gerilim yüklü çılgınca bir yolculuğa çıkmış gibi hissetmelerini ve bu filmde beklediklerinden daha fazlasını bulmalarını umuyorum. Ayrıca filmimin izleyicileri iliklerine kadar titretmesini istiyorum. Filmin sonunun nasıl olacağını Stephen King ile de tartıştığını söyleyen Frank Darabont, “Kendisine önerdiğim son ile ilgili düşüncesini açıkladığı bir e-mail gönderdi. Eğer benim önerdiğim final gibi bir son aklına gelmiş olsaydı kitabı yazarken kesinlikle bunu kullanacağını söyledi. Böylece Stephen King’in onayını almış oldum. İzleyiciler filmdeki sonu beğenmeyip beni eleştirebilir ama bu konuda Stephen King’in de benimle aynı fikirde olduğu, kendisinin onayını aldığım unutulmasın.”

William Shakespeare’den sonra yapıtları en çok beyazperdeye taşınan yazar, korku ve gerilim ustası Stephen King’in yarattığı bu efsanevi terör öyküsünde uygarlığın ince kabuğu çözülüp maskeler birer birer düşerken gerçekten korkulması gereken tek varlığın aslında insanoğlunun ta kendisi olduğu anlatılıyor. Stephen King’in yapıtından uyarlanan “Esaretin Bedeli - The Shawshank Redemption”un Oscar adayı senaryo yazarı ve yönetmeni Frank Darabont, efsanevi korku romanları yazarının bir başka yapıtı “Öldüren Sis-The Mist” ile yeniden karşımıza çıkıyor.

Filmin konusu
Kasabaya sanki başka bir dünyadan gelmiş izlenimi veren tuhaf bir sis tabakasının çökmesi üzerine korku ve panik içinde süpermarkete sığınan kasaba halkı arasında David Drayton ve küçük oğlu Billy de vardır.
Koyu ve kalın sis tabakasının içinde esrarengiz bazı yaratıkların pusuya yatmışçasına gizlendiğini ilk fark eden David olmuştur. Bu dünyaya ait olmayan öldürücü, korkutucu yaratıklardır bunlar… Kurtuluş ise marketteki herkesin hep birlikte hareket etmesine bağlıdır. Ancak insan doğası hesaba katılınca hep birlikte hareket edebilmeleri mümkün müdür?

Markete sığınan kasaba halkının korkuya kapılarak paniklemesi üzerine mantık devre dışı kalırken David kendisini en çok neyin korkuttuğunu merak etmeye başlamıştır: Sisin içinde pusuya yatmış canavarlar mı, yoksa marketin içindeki, daha düne kadar arkadaşı, komşusu bildiği insanların sergilediği tutarsız davranışlar mı?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 03 Nisan 2008, 13:50   #2
Nickolas
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Stephen King'in “SİS” Öyküsü beyazperde'de.




Film izlenmeye değer... Yalnız... Bir filmin bitebileceği en kötü sonla bitiyor... Sonun kötü olması teknik açıdan değil
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Anakarakterin düştüğü durum dolayısıyla
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
“sİs”, 8220sis8221, beyazperdede, kingin, oykusu, stephen, Öyküsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeryüzü “portakal”a değil, “patates”e benziyormuş Soul Haber Arşivi 0 07 Nisan 2011 13:28
“Yok” olduğun kadar “var”ım ben!.. Dilaold Aşk ve Sevgi Köşesi 0 28 Mayıs 2010 16:31
“Issiz Adam” FiLmini “Ti”Ye ALan “Kizsiz Adam” Angel Haber Arşivi 1 12 Mart 2009 16:04
Seninle yaşadığım her saniye “hayalse” eğer, “Gerçeklerine” lanet olsun! AsiPeri Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 16 Kasım 2007 17:47