IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2013, 20:18   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Polatlı'da 3 Bin Yıllık Tarih Gün Yüzüne Çıkarılıyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyünde bulunan antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Ankara'nın Polatlı ilçesine bağlı Yassıhöyük köyünde bulunan antik kentte yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bu yıl yapılan çalışmalarda 50 parça eser gün yüzüne çıkarıldı. Kazı ekibi ayrıca antik kentte bulunan giriş kapısı ile teras binalarda restorasyon çalışmaları yürüttü. Orta Anadolu'nun en büyük şehri olan Gordion'da bu yıl yapılan kazı çalışmalarında ikinci bir büyük kapıya rastlandı. Yapılan çalışmalarda istinat duvarı bulunan kapının olup olmadığı önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarda netlik kazanacak.

Pennsylvania Üniversitesi Müzesi Uzmanı ve Kazı Başkanı Prof. Dr. C. Brain Rose, Gordion'daki çalışmaların 63 yıldır devam ettiğini söyledi.

Rose, "En önemli şey bizim için restorasyon. Şehrin giriş kapısında ve teras binalarda büyük bir restorasyon çalışmamız oldu. Bu binalar erken Frig, bu demek ki 3 bin sene önce yapıldı. Onun için çok büyük bir restorasyon lazım. Ayrıca şehrin arka kısmında yeni bir kazı çalışması başlattık. Belki, belki, belki ikinci bir kapı olabilir." dedi. Rose, ayrıca Anadolu'daki en büyük tümülüsün Midas'ın tümülüsü olduğunu sözlerine ekledi.


KRAL MİDAS'IN MEZARI OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI
Frig Krallığı'nın siyasi başkenti Gordion'da bulunan ve Kral Midas'a ait olduğu sanılan tümülüsün babası Gordios'a ait olduğu ortaya çıktı.

Pennsylvania Üniversitesi Gordion Projesi Direktör Yardımcısı Dr. Ayşe Gürsan Salzmann, mezarın Milattan Önce 740'lı yıllara rastladığını ve Midas'ın mezarı olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Salzmann, "Midas'ın devrinden 100 yıl evvel yapılmış olduğunu tarihlemeyle öğrendik. Ama herkes Midas'ın tümülüsü diye bildiği için öyle devam ettiriyoruz. Başka bir kralın tümülüsü. Buradaki mezar Midas'ın babası Gordios'a ait olabilir. veya başka bir krala ait olabilir. Ama bildiğiniz gibi çevrede yüzün üzerinde tümülüs var ve bu tümülüslerde kralın mahiyetine ait kişilerin yani elit personelin mezarlarıdır. Fakat bu mezarlar sadece Frig devrine ait değil aynı zamanda da Helenistik, ondan sonrada çok daha sonra da Milattan Önce 5'inci, 4'üncü yüzyıllardaki krallara veyahut ta kral mahiyetindeki kişilere ait olabilir. Yani düşünün ki aşağı yukarı 4 yüzyıl kadar süren bir tümülüs kültürü var burada ayrıca." diye konuştu.


Sondakika.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, bin, Çıkarılıyor, gün, polatlıda, tarih, yıllık, yüzüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaybolmaya Yüz Tutmuş Tarihi Eserler Gün Yüzüne Çıkarılıyor Zen Kültür ve Sanat 0 29 Ekim 2012 11:37
Bitlis'te Bir Tarih Açığa Çıkarılıyor Thetis Kültür ve Sanat 0 06 Ağustos 2012 19:31
Batı Karadeniz'deki Kültürel Zenginlik Gün Yüzüne Çıkarılıyor Thetis Kültür ve Sanat 1 29 Mayıs 2012 21:31
Ermeni katliamı gün yüzüne çıkarılıyor Dilara Haber Arşivi 1 15 Haziran 2010 12:32