IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2018, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zümrüdüanka Roma’ya uçuyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İstanbul’da kültür sanat alanında büyük bir etki yapan Yeditepe Bienali’nin gözdesi ‘Kuş Misali’ temalı sergi, Roma’da Yunus Emre Enstitüsü’nde sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
GRAVÜR sanatçısı Yeşim Yıldız Kalaycıoğlu’nun zümrüdüanka kuşunu merkeze alarak oluşturduğu Kuş Misali temalı sergi Kaf Dağı’na Yolculuk adıyla Yeditepe Bienali’nde büyük ilgi gördü.

İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki sergisine sanat severlerin yoğun ilgi gösterdiği Yeşim Yıldız Kalaycıoğlu, zümrüdüanka kuşunun mistik hikayesini Roma’ya taşıyor. Yunus Emre Enstitüsü’nde 7 Haziran – 7 Temmuz arasında açık kalacak sergide ,gravür tekniklerinin farklı kullanımlarıyla ortaya çıkan birbirinden etkileyici eserler sunulacak.
Gravür tekniğinin farklı kullanımıyla zenginleşen çalışmalar zümrüdüankanın ihtişamlı görüntüsüyle ruh buluyor. Gravürlerin yanı sıra sanatçının üç boyutlu çalışmalarını da sergide görmek mümkün olacak. Kalaycıoğlu, sergiyle ilgili olarak şunları söyledi:

EBEDİYETE KADAR
“Yeditepe Bienali’ndeki sergiye sanatseverlerin gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti. Zümrüdüanka kuşu mitinin yolculuğu İstanbul’dan Roma’ya olacak. Kaf Dağı, masalların o efsane mekanı.
Zaman dışı olarak ele aldığımızda zümrüanka kuşunun yolculuğu ebediyete kadar sürecektir. Bu bir tekamül yolculuğudur. Bu içsel yolculukta, kabım elverdiğince, insanın ilahi özüyle yeniden doğuşunun büyülü güzelliğini, cazibesini, şatafatını, gravür sanatının sonsuz bir sabır gerektiren, çok aşamalı, sınırları zorlayan sınırsız teknikleriyle sanatıma yansıtmaya çalıştım. Dilerim ki bu eserler, izleyende zümrüdüanka kuşunun yolcuğunun gizemlerine cezbeden bir efsun bırakır.”
Yıldız Teknik Üniversitesi Restorasyon Bölümü’nden mezun olan Yeşim Yıldız, kalem işi, tezhip, ebru, seramik, resim, vitray, dekoratif boyama, mozaik, cam altı çalışması gibi sanat dallarında eğitim alarak çeşitli çalışmalarda bulundu. 2004 yılından itibaren ise gravür sanatı konusunda eğitimine başlamış, halen çalışmalarına bu alanda devam ediyor.
İstanbul’daki çeşitli kişisel ve karma sergilerinin yani sıra, Litvanya, Mısır, Fransa ve İtalya’da çeşitli karma sergilere katıldı. Sanatçının uzun senelerdir tasavvufun içinde olması sebebi ve anlayışıyla hep yeniye hep ileriye doğru yol almak isteği bu duygusuyla özdeşleşen sembolik ifadelerle yapıtlarında anlatıyor.



NEDEN ZÜMRÜDÜANKA?
Zümrüdüanka aydınlanmayı, yüceliği, erdemliliği, tekamülü, zarafeti, hakkaniyeti, kendini yaşarken yaratmayı, yeniden doğuşu, dirilişi sembolize ettiğinden kendi hakikatini bulma arayışında olan hakikat yolcularının bu yolda verdikleri sabrı, emeği, mücadelesini anlatır.
Hem ruhumuza hem de estetik zevkimize hitabeden bu nadide yapıtların, en özel parçası ağaç liflerinden gövde, kabuk ve yapraklarından yapılan heykel ise dönüşümü, yeniden doğuşu hem manevi hem de somut olarak anlatması açısından çok yüklü bir anlam taşımaktadır. Bizleri bakarken düşündürürken içimizi ısıtan enerjiyi ve evreni daha iyi algılamaya yöneltmektedir. Sergideki eserlerin başka bir özelliği ise eserlerin başka bir yerde uygulanmayan folyo baskı tekniği ile yapılmış olmasıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kültürü, zümrüdü anka


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aylin Aslım /Zümrüdüanka. Düş A, B, C, Ç 0 15 Ocak 2015 18:37
Zümrüdüanka – Sevgiyi Bulmak ve Kaybetmek* Vesaire Şairler ve Şiirleri 0 05 Aralık 2014 11:47
Roma Mitolojisi (Roman Mythology) Roma Mitolojisine Ait Bilgiler..(Resimler.) Sevda Felsefe 0 05 Kasım 2011 05:54