IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mayıs 2012, 13:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuran-ı Kerim’in Sayılar Hakkında Söyledikleri









Yüce Allah'ın Kur'an-ı keriminde zikrettiği ilginç şeylerden biri de; Kur'an surelerinden ….

1- Kur'an'da Gece

Yüce Allah'ın Kur'an-ı keriminde zikrettiği ilginç şeylerden biri de; Kur'an surelerinden bir sürenin adının: "suretu'l-leyl" yani: (gece suresi) olmasıdır. Bu sure, gecenin her şeyi örttüğünü teyit etmektedir. Bilim adamları da bu gerçeği kâinatta ispat etmişlerdir. İlginç olan bir diğer şey ise, bu surenin Kuran'daki sure numarasının: 92 olmasıdır. Gece kelimesi de türevleriyle birlikte Kuran'da tam olarak:92 defa tekrarlanmıştır. Tıpkı Kur'an suresinin rakamı olan 92 sayısı gibi.

O halde Kurandaki bu uyum ve ahengi düşünelim. Bu uyum acaba tesadüfen mi olmuş, yoksa Kuran-ı kerim'in her neresine bakarsak bakalım, yüce Allah onun tam bir uyum ve ahenk içinde olmasını istemiştir de ondan mı? Yüce Allah şöyle buyuruyor: "Her şeyden haberdar olan Allah tarafından ayetleri sağlamlaştırılmış, sonra da açıklanmış bir kitaptır." (Hud:1)

2- Cehennemin Kapıları

Yüce Allah cehennemi 7 kapılı kılmıştır. Bu konuda şöyle buyuruyor: "Cehennemin yedi kapısı vardır. Onlardan her kapı için birer gurup ayrılmıştır." Hicr: 44) Cehennem kelimesi de Kuran'da 77 kere tekrarlanmıştır. Bu durum son derece ilginç bir uyum ve yeknesaklık olup, Kur'an kelimelerinin muhkem ve sağlamlığına delalet etmektedir. Peygamber (s.a.v.) de bize cehennemin siyah ve karanlık olduğunu haber vermiştir. Kurandaki siyah rengi düşündüğümüzde göreceğiz ki; tam da cehennem kapılarının sayısı olan yedi defa tekrarlanmıştır. O halde Kuran'daki bu sayıların uyum ve ahengini düşünelim, acaba bu bir tesadüf sonucunda mı gelmiştir?

3- Cennetin Kapıları

Peygamber (s.a.v.)'den gelen sahih hadiste zikrolunduğu gibi, Yüce Allah cennet kapılarını sekiz adet kılmıştır. Cennet ehlinin elbiselerini düşündüğümüzde ise onun yeşil renkte olduğunu görürüz. Allah (c.c.) şöyle buyuruyor: "İnce ve kalın dibadan yeşil elbiseler giyeceklerdir". Kehf:31) . Kuran'daki yeşil rengin tekrarlarını araştırdığımızda, bunun sekiz defa, yani cennetin kapılarının sayısı kadar geldiğini görürüz. Kuran'daki bu sayıların uyum ve ahengini düşünelim, acaba bu ayetler bir tesadüf sonucunda mı gelmiştir?

4- Secdeler

Kuran'da mevcut olan bir surenin adı: "Secde" suresidir. İlginç olan şu ki, bu surenin Kuran'daki sure numarası: 32 dir. Kuran'da zikredilen secdeleri araştırdığımızda ise, bu secdelerin tam olarak: 32 defa tekrarlandığını görürüz.

Secde ayeti bu surede şöyle zikrolunmuştur: "Bizim ayetlerimize ancak o kimseler inanırlar ki, bunlarla kendilerine öğüt verildiğinde, büyüklük taslamadan secdeye kapanırlar ve Rablerini hamd ile tesbih ederler" (Secde:15). Bu ayetin ayet numarası: 15, Kuran'daki secdelerin sayısı da: 15 dir. O halde bu sayısal uyum ve ahenk acaba tesadüfen mi gelmiştir?

--------------------

Abduldaem Al-Kaheel




 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hakkında, kerim’in, kuranı, sayılar, söyledikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuran-ı Kerim Sır Dini Resimler 1 11 Ağustos 2013 07:48
Kuran-ı Kerim’in Piramitler Hakkında Söyledikleri Liaaa Kuran-ı Kerim 0 24 Mayıs 2012 13:09
Çokeşlilik Hakkında Kuran’ın Söyledikleri Kalemzede İslamiyet 0 25 Eylül 2011 23:12
Kuran'da Sayılar MasteR06 Genel İslami Konular 0 04 Aralık 2010 22:39
Kuran-ı Kerim Hakkında Bilgiler YapraK Kuran-ı Kerim 15 20 Mart 2009 03:56