IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Eylül 2009, 03:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkçe MacOS x86 10.5.7 Intel-AMD Kurulum Rehberi




İşleme başlamadan önce önemli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]rilerinizi yedekleyin. Az da olsa bir şeyleri yanlış yaptığınızda bilgilerinizin kaybolma riski var. Kaybolabilecek verilerden ben sorumlu değilim. Ayrıca aşağıdaki sürümler tüm sistemlerde(özellikle eski olanlar) çalışmaz. Kurulum yapmadan donanım uyumluluğunu kontrol edin. Uyumlu sistemlerde ise işlemleri eksiksiz ve düzgün yaparsanız son derece düzgün çalışan ve yaklaşık 20 saniyede açılan bir mac os işletim sisteminiz olacak. Ayrıca dilerseniz Windows vista, 7 ve xp ile ikili başlatma yapabileceksiniz.

Benim örnek olarak kurduğum [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...];
Amd athlon x2
Msi k9a2 platinium
Sapphire 512 mb hd 4830 den oluşuyor.

Kurulum dvdsi olarak ipc 10.5.6 pff 5 i tercih ettim.
Ayrıca ideneb 10.5.6
ve iatkos v7 de iyi sonuçlar veriyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iatkos v7 indirme linki)

Yukarıdaki iso dosyalarından herhangi birine sahip olduğunuzda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li bir dvd ye yavaş bir hzıda yakınız.

Kurulum Aşamaları:
1-)Kuruluma geçmeden mac os u kurmak için windowsun disk yönetiminden mac os için ayrı bir Fat 32 veya biçimlendirilmemiş birincil disk bölümü oluşturun.
eğer mbr kullanıyorsanız(ki %99.9 böyledir)kurmaya çalışılan disk bölümü birincil partition olmalı ve önünde başka mantıksal sürücü de olmamalı.
örn;
C: windows(birincil) D: depo (birincil) E: mac os(birincil) bu şekilde olur.
C: windows(birincil) D: mac (birincil) E: depo(mantıksal) bu şekilde de olur.
C: windows(birincil) D: depo (mantıksal) E: mac os(birincil) bu şekilde olmaz. bu şekilde mac kurulacak diski hfs+ olarak biçimlendiremezsiniz.

2-) kurulum dvdsiyle bilgisayarı başlatın ve kulum ekranına geçmesini bekleyin. Eğer kurulum başlamıyorsa lütfen 10 dk dan fazla beklemeyin. Açık bırakıp sabaha kadar bekleyenler var. O yüzden söylüyorum.

Kuruluma geçtikten sonra işlemlerin tamamlanmasını bekleyin ve gelen ilk ekranda üstteki ana menüden disk utilty i seçin


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


mac os kuracağınız sabit disk bölümünü journaled olarak seçip erase butonuna basın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


3-)Kurulum kısmına gelip customize butonuna basın(burası en önemli bölüm)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



her gruptan sadece bir paket seçin. sürücüler, kernel, smbios mutlaka birer tane seçilmeli. Hazır seçili gelenler dışında sahip olduğunuz donanıma özel doğru birkaç seçenek daha seçmeniz sisteminizi büyük ihtimalle çalışır durma getirecektir.

Amd Kullanıcıları: Kernel olarak: 9.5.0 voodoo ayrıca Fixes and patches bölümünden seatbelt 10.5.5 seçmeliler. Veya 9.7.0 voodoo seçmeliler.

Intel core 2 Kullanıcıları: kernel seçmeyecekler [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sayılan olarak vanilla kernel(orijinal mac os kerneli) yüklenecektir. diğer kullanıcılar da işlemci komut setine göre bir tane seçebilir.


Ayrıca yukarıdaki örnek sistem için sürücü olarak aşağıdakileri seçtim. Siz kendi donanım bileşenlerinize [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sürücüleri seçmelisiniz.

VIA/SIS/Marvell/SB: Anakart chipset sürücüsü
ALC888: ses kartı sürücüsü
Realtek R1000: Ethernet sürücüsü
USB drivers

Benim ve diğer ATI4000 serisi ve nVidia gtx200 serisi ekran kartı sürücüsü listede yok. Ati4000 ve geforce 200 serisini kurulumdan sonra yüklemeniz gerekli. indirdiğiniz sürücü paket halindeyse çift tıklamanız yeterli. değilse sürücü yükleme bölümüne bakın.

eğer ps2 klavye veya fareniz varsa fixes and patches bölümünden ps2 Mouse ve keyboard seçmeniz gerekli.

Bunların dışında applications kısmındaki NTFS-3g hariç tüm seçenekleri seçtim. Bunu yüklemediğiniz zaman ntfs disklere yazamıyoruz ama okuma yapabilirsiniz. bu programın gerçek macler dahil sorunlar çıkardığını okudum bi kaç yerde ihtiyacım olmadığından yüklemedim. isteyen kurulum sırasında veya mac os kurduktan sonra ntfs-3g veya başka bir ntfs yazma programı (paragon gibi) yükleyebilir.
Customize bölümündeki seçenekler her kurulum dvdsinde kendine hastır. Birinde olan seçenekler ve applicationlar başkasında olmayabilir. Ancak başka dvd den kurulum yapmış olsanız bile eksik olanı aşağıda verdiğim adreslerden indirip kurabilirsiniz.

Ayrıca her gruptan yalnız bir tane paket seçilmeli. Bütün ağ sürücülerini ekleyim garanti olsun, şunu da yükleyim sağlam olsun, 3-5 tane daha smbios seçim daş gibi olsun demeyin. Eğer gpu, ses, ağ driverları seçip seçmeme konusunda veya hangisinin donanımınıza uygun olduğuna emin değilseniz seçim yapmayın. Kurulumdan sonra da yükleyebilirsiniz.

Bundan sonra yaklaşık 20 dk lık yükleme sonunda Mac OS büyük oranda hazır olacak. Eğer kurulum başarılı der lakin kendiliğinden yeniden başlamazsa resetleyin ve sürücüde kurulum dvd si olmadan başlatın. Kurulumun ardından klavye ve diğer bölgesel ayarları yapmak için adımları takip edin. Ekrana görüntü gelmezse osx i -x parametresiyle açıp karşılaşılabilecek sorunlar bölümüne bakın


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kurulum Sonrası:

İlk iş olarak aşağıdaki adresten 10.5.6 Türkçe yama indirip, yükleyin. Kurulum belli bir aşamada yanıt vermiyor gibi görünecek bitene kadar bekleyin. Ve yeniden başlatın.

Türkçe yama indirme linki: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İsteyenler işlemi burada bırakıp 10.5.7 güncellemesini yapmayabilirler. Güncelleme yapmak isteyenler apple resmi sitesinden 10.5.7 update i indirip gerçek mac lerdeki gibi kurabilir. Ancak bunu yaptıklarında sistemdeki kernel 9.7 vanilla kernele güncellenecek. amd işlemcide vanilla kernel çalışmadığı için sistem açılmayacak. Sistemi yeniden açmak için ipc kurulum dvdsini takıp customize bölümünden ipc base system ve aplications hariç kurulumda seçtikleri bileşenleri yeniden seçmeleri gerekiyor. Kurulum sadece sürücülerden oluştuğu için 1 dk da tamamlanacaktır. Mac osu 1 defaya mahsus –f parametresiyle açın. Bu işlemden sonra sistem 10.5.7 ye güncellenmiş olarak açılacaktır.

Dual boot:

Eğer daha önce windowsunuz varsa mac os kurduğunuzda mac os birincil işletim sistemi olarak kendini ayarlayacaktır. Bunu değiştirmek için mac osun açılış seçeneklerinden Windows kurduğunuz bölümü seçip windowsu açın. Disk yönetimine girip Windows kuruduğunuz bölüme sağ tıklayıp bölümü etkin olarak işaretle diyin.

Windows 7 kullananlar


EasyBCD 2.0 Beta ile Add/remove entries bölümünden mac sekmesine gelip efi default olarak seçip add entries butonuna bassın.

İndirme linki: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vista kullnanlar

Easy BCD 1.72 ile Add/remove entries bölümünden mac sekmesine gelip osx86 olarak seçip add entries butonuna basın

İndirme linki: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Xp kullananlar:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]dshare.com/files/118576025/Chain0_.rar adresinden
Chain0 dosyasını indirip c: dizinine kopyalasınlar.

Boot dosyasının en altna C:\chain0="macOSx" satırını eklesinler

Ayrıca her 3 işletim sisteminde de 30 sn lik bekleme süresini değiştirebilirler. Ben 3 sn yaptım. Böylece aksini istemezsem 3 sn de windows7 açılışı başlıyor.


Windows üzerinden dual boot yaptığınızda mac osdaki dual boot özelliği gereksiz yere 5 sn lik bir gecikme yapıyor. Bunu kaldırmak için mac osu açın OSx86 toolsu içinde bulunduğu klasörden bir üst dizin olan application klasörüne kopyalayın(bunu yapmadan çalıştırırsanız hata veriyor)
Add EFI strings /Boot flag bölümünden quiet boot işaretleyip onaylayın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ayrıca her üç işletim sistemi için de mac osun kendi bootloa[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ni de kullanabilirsiniz. Bu durumda quiet bootu seçmeyin.


Sürücü Yükleme
Eğer paket halindeyse çift tıklayıp adımları takip etmeniz yeterli. kext dosyası ise kext helper veya osx86 tools u kullanmanız gerekiyor. ben bana daha basit geldiği için osx86 ile yapılanı göstereceğim. bu program ipc kurulum dvd sinde var kurarken seçmediyseniz veya içinde olmayan bir kurulum dvd siyle mac os kurduysanız

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bu adresten de indirebilirsiniz.

sürücüyü yüklerken install kext diyip. yüklemek istediğimiz sürücü(kext) dosyasının yerini gösteryoruz. ve install diyip yeniden başlatıyoruz. ayrıca her sürücü yüklemesinden sonra mac osu bir defaya mahsus -f -v ile başlatırsanız daha iyi olur.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Karşılaşılabilecek sorunlar:

1-)Eğer ekran kartı driverı düzgün yüklenmezse: osx kurulumu tamamlandıktan sonra görüntü gelmeyecetir. Mac os u –x parametresiyele [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li modda çalıştırıp ekran kartı sürücüsü yükleyin. eğer sürücüyü yüklediyseniz fakat sistem özellikleri/graphics bölümünde quartz extreme aktifleşmediyse monitörü diğer dvi kablosuna takın

2-) kurulum dvdsini takınca kuruluma geçmiyor. Ve ekranda engel işareti çıkıyorsa kurulumu –v ile başlatın eğer stil wait for root device hatası alıyorsanız(bu sorunun çözümü biraz zordur hatta kurluma hiç geçemeyebilirsiniz) sata diskinizi 1. sata ya ide dvd romunuzu da primary olarak ayarlayın. Ayrıca bu hatayı verdiğinde birkaç defa resetleyerek veya pc yi kapatarak tekrar tekrar deneyin. İlk seferinde çalışmayabiliyor. Bir sefer kurarsanız rahatlarsınız ama kuruluma geçmek sorunlu olabilir. ayrıca forumda bu sorunla ilgili bir konu da mevcut.

3-)Eğer durup dururken sistem donarsa ve ekranda yazılar belirirse “kernel panic” (windowsdaki mavi ekran gibi bişey) denen hadise meydana geliyor demektir. Sebebi uyumsuz aygıt sürücüleridir.
4-) mac os kurulum başarısız da olsa mac os kuruluduğunda kendi kurulu bölümüne boot flag ekler. Bu durumda eski windowsunuzun pc yi başlatma özelliği ortadan kalkar. Ve pc açılmaz Bu durumda ağlayıp sızlamayın.
Windowsu tekrar açabilmek için; “hirens boot cd” si indirip pc yi bu cdyle başlatın. içindeki bootmagic aracıyla Windows kurulu bölüme boot flag ekleyin. Vista kullanıyorsanız vista dvd si ile de vistayı tamir edebilirsiniz.


Yardımcı olabiliecek siteler

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ([Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biliyorsanız sürücüler için buraya bakın.)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
forum.osx86scene.com
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (türkçe)
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (türkçe) - mac os yazılımları hakkında yardım alabilirsiniz. (burası gerçek mac kullanıcılarının forumu osx86 kullanları pek sevmiyorlar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)

Kurulum sonrası için driver, kernel ve çeşitli sorunları çözen paket
osx86 için oldukça yararlı bir paket özellikle donanımsal bir sorununuz veya eksik driverınız varsa büyük ihtimalle çözecektir. içinde osx86 altında çalışan çoğu aygıtın driverı var (ati4000 ve geforce 200 serisi hariç) ati 4000 ve nvidia driverları için bana pm atabilir veya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] a göz atabilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Önerilen Programlar:

Office: Microsoft Office – ücretsiz alternatifi: Neooffice 3.0 ve tr dil paketi
Web Tarayıcı: Firefox - Opera - Safari
Media Player: Vlc player(Her türlü videoyu oynatabiliyor ayrıca dolby digital ve Dts çözebiliyor)
Messenger istemcisi: Microsoft Messenger – alternatifi AMSN - Adium(kişisel taviyemdir eklentilerini de mutlaka deneyin)
Macam: webcam için gerekli
Google earth
Picasa
Torrent: Utorrent - Transmission
Resim görüntüleyici: Xee
CD-DVD yakmak için: Toast
Adobe nin tüm yazılımları
limewire
I life
parallel: mac os da windows emule etmek için
paragon: ntfs disklerde değişiklik yapmak için


resim görüntüleyici: xee (mac osun kendi resim görüntüleyicisinde aynı kalsör içinde bulunan resimler arasında ileri- geri şeklinde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] geçiş yapılmıyor. xee ile hem ileri geri hem de fare tekerleği ile resimler arasında dolaşabilirsiniz.)
mac os, ayrıca word ve pdf belgelerini görüntülemek için fazladan programa ihtiyaç duymuyor.
….. vs…..

kullanmaya başladıktan sonra ihtiyacınız olan yazılımları bulmakta zorlanmazsınız. Oyunlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gerekli tüm yazılımların mac os sürümü mevcut. hatta Cod4 red alert3 vs gibi birçok oyun da var

Son olarak kendi sistemimden bir ekran görüntüsü koyuyorum.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Not: Mac OS X86 sürümleri denemek ve macosu yaygınlaştırmak için geliştirilmiştir. Mac fiyatına alacağınız Pc daha güçlü olsa da OSX'i lisans olmadan kullanmak yasalara aykırıdır. Beğendiyseniz Macintosh almanız gereklidir.

Kaynak : Forum donanım haber

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 02 Mayıs 2010, 15:02   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Türkçe MacOS x86 10.5.7 Intel-AMD Kurulum Rehberi




s.a kardeş sana birşey soracağım ben mac os 10.5.7 yi kurdum ancak internete giremiyorum driver larıda indirdim hepsini kurdum ancak gene olmuyor kurarken internet ayarına internetim yok diye ayarlaştım acaba ondanmıdır. Eğer ondansa interneti nasıl ayarlayacağım İP istiyor ve bir sürü boşlukda var Pc'min Özellikleri

1.5 ddr2 ram var 80 gb hhd
intel 945GNT anakartı
3.00 İNTEL İNSİDE İŞLEMCİM VARDIR . bilgi verirsen sevinirim şimdiden sağolasın

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CS Steam Kurulum Rehberi KarakıZ Counter Strike Online - CS GO 0 27 Aralık 2011 19:41
Unreal kurulum Türkçe karekter sorunu. onNes Unreal IRCd 8 12 Ocak 2010 20:38
CS 1.6 Sorunsuz Kurulum Rehberi (Online oynamak için) avieN Counter Strike Online - CS GO 2 13 Ağustos 2009 17:27
Almanya Türkçe 'Aile Rehberi' hazırladı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:41