IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Mac OS (https://www.ircforumlari.net/mac-os/)
-   -   iTunes'a FLAC Desteği: Fluke (https://www.ircforumlari.net/mac-os/372423-itunesa-flac-destegi-fluke.html)

Ocean 18 Aralık 2010 22:48

iTunes'a FLAC Desteği: Fluke
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Tutkunluk derecesinde ciddi müzik dinleyicileri MP3, AAC gibi kayıplı formatlar yerine kayıpsız olarak nitelenen formatları tercih ederler. Apple Lossless gibi kayıpsız bir format olan FLAC‘ın en önemli özelliklerinden biri de açık kaynak olması. Bu özelliği sayesinde yaygın bir kullanıcı tabanı olan FLAC, özellikle yeni müzisyenlerin eserlerini ücretsiz yayımladığı sitelerde sıkça tercih edilen bir format.

Her ne kadar Mac’lerimizde VLC, Play gibi uygulamalar vasıtasıyla FLAC desteğine sahip olsak da, standart müzik uygulaması iTunes’da bu formatı oynatamıyorsunuz. Fluke de bu eksikliği gidermek için geliştirilmiş ücretsiz bir yazılım.

Fluke aslında pekçok bileşeni içeren bir paket olarak da değerlendirilebilir. Yükleyiciyi çalıştırdığınızda FLAC desteği için gereken bileşenler de sisteme yükleniyor fakat Uygulamalar klasöründe sadece Fluke uygulamasını görüyorsunuz. Bu aslında bir betik ve geliştirici kaynak kodunu paketin içinde sunduğu için AppleScript’ten anlıyorsanız istediğiniz gibi müdahale edebiliyorsunuz. Uygulamayı yükledikten sonra iTunes ya da QuickTime açıksa kapatıp yeniden açmanız gerekiyor.

iTunes ile FLAC dosyalarını dinlemek için yapmanız gereken ise çok basit: Şarkı dosyasını Uygulamalar içindeki Fluke simgesi üzerine bırakın ya da Bağlamsal Menü’den Birlikte Aç komutunu vererek Fluke‘u seçin. FLAC dosyası Fluke tarafından işlenecek ve iTunes listenize atılacaktır. iTunes’da şarkı bilgilerine girdiğinizde ise 992KBps QuickTime Movie dosyası olarak göreceksiniz, şaşırmayın.

Maalesef Fluke henüz klasör içe aktarma ya da dosya türü algılama özelliklerine sahip değil. Yani programa bir jpg resmini sürükleyip bırakırsanız işlemeye başlıyor, elbette bir sonuç elde edemiyor. Geliştirici bu sorunların farkında ve gidermek için uğraşıyor.

Fluke, FLAC arşivini iTunes ile dinlemek isteyenler ya da FLAC desteği olmadığı için bu formata mesafeli duran kullanıcıların mutlaka göz atması gereken kullanışlı bir yazılım.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:08.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net