IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2010, 22:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
iTunes'a FLAC Desteği: Fluke





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Tutkunluk derecesinde ciddi müzik dinleyicileri MP3, AAC gibi kayıplı formatlar yerine kayıpsız olarak nitelenen formatları tercih ederler. Apple Lossless gibi kayıpsız bir format olan FLAC‘ın en önemli özelliklerinden biri de açık kaynak olması. Bu özelliği sayesinde yaygın bir kullanıcı tabanı olan FLAC, özellikle yeni müzisyenlerin eserlerini ücretsiz yayımladığı sitelerde sıkça tercih edilen bir format.

Her ne kadar Mac’lerimizde VLC, Play gibi uygulamalar vasıtasıyla FLAC desteğine sahip olsak da, standart müzik uygulaması iTunes’da bu formatı oynatamıyorsunuz. Fluke de bu eksikliği gidermek için geliştirilmiş ücretsiz bir yazılım.

Fluke aslında pekçok bileşeni içeren bir paket olarak da değerlendirilebilir. Yükleyiciyi çalıştırdığınızda FLAC desteği için gereken bileşenler de sisteme yükleniyor fakat Uygulamalar klasöründe sadece Fluke uygulamasını görüyorsunuz. Bu aslında bir betik ve geliştirici kaynak kodunu paketin içinde sunduğu için AppleScript’ten anlıyorsanız istediğiniz gibi müdahale edebiliyorsunuz. Uygulamayı yükledikten sonra iTunes ya da QuickTime açıksa kapatıp yeniden açmanız gerekiyor.

iTunes ile FLAC dosyalarını dinlemek için yapmanız gereken ise çok basit: Şarkı dosyasını Uygulamalar içindeki Fluke simgesi üzerine bırakın ya da Bağlamsal Menü’den Birlikte Aç komutunu vererek Fluke‘u seçin. FLAC dosyası Fluke tarafından işlenecek ve iTunes listenize atılacaktır. iTunes’da şarkı bilgilerine girdiğinizde ise 992KBps QuickTime Movie dosyası olarak göreceksiniz, şaşırmayın.

Maalesef Fluke henüz klasör içe aktarma ya da dosya türü algılama özelliklerine sahip değil. Yani programa bir jpg resmini sürükleyip bırakırsanız işlemeye başlıyor, elbette bir sonuç elde edemiyor. Geliştirici bu sorunların farkında ve gidermek için uğraşıyor.

Fluke, FLAC arşivini iTunes ile dinlemek isteyenler ya da FLAC desteği olmadığı için bu formata mesafeli duran kullanıcıların mutlaka göz atması gereken kullanışlı bir yazılım.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
desteği, flac, fluke, itunesa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple iTunes 11.3 Sürümünü Yayınladı. iTunes 11.3 İndir Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 12 Temmuz 2014 15:41