IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ekim 2011, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Final Cut X İçin Büyük Güncelleme Yayınlandı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Apple’ın profesyonel ----- editing yazılımı Final Cut’ın geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen 10. sürümü kullanıcıların bir bölümü tarafından eleştiri bombardımanına tutulmuştu. Bu eleştirilerin başında profesyonel kullanım için gerekli bazı araçların eksikliği ve geriye dönük uyumluluk sağlanmaması geliyordu. Apple daha önce yaptığı açıklamada eski sürümler için uyumluluk sunmayacağını, çünkü Final Cut X’in tamamen 64 bit olarak çalışmak üzere yazıldığını ve tüm arayüzün yenilendiğini belirtmişti. Bununla beraber diğer eksikliklerin yayınlanacak güncellemeler ile giderileceğini açıklamıştı. Görünen o ki Apple sözünü tutmuş gibi duruyor. Bugün yayınlanan büyük güncelleme paketinde kullanıcıların da taleplerine kulak verilerek hazırlanmış şu özellikler bulunuyor:

Medya Kaynakları Dışa Aktarma ve Rol Etiketleri

Apple bu yeni özellik ile Final Cut X’de işlenen projenin dışa aktarımı sırasında istenilen medya kaynağının kolayca belirlenmesini sağlıyor. Geneleksel iz tabanlı ----- düzenleme sistemlerinde medya kaynaklarının dışa aktarımı sırasında ayrı ayrı yeniden düzenlenmesi ya da devre dışı bırakılması gerekebiliyor. Apple’ın “role tag” özelliği ile medya kaynakları ayrı etiketler altında gruplanabiliyor. Örneğin ses, -----, efektler, başlıklar, dialoglar vb etiketlerle gruplanan medya kaynakları dışa aktarım sırasında büyük kolaylık sağlıyor.


Zengin XML Desteği

En çok eleştirilen eksikliklerden biri de Final Cut X’de farklı programların birbiri arasında verileri paylaşmak için kullanılan XML desteğinin bulunmamasıydı. Apple bu güncellemede sunduğu zengin XML desteği ile geniş bir yelpazede üçüncü parti yazılımlar ile görsel efektler, renk düzenleme gibi verilerin paylaşılması olanağını sunuyor.


Xsan üzerinde Projeler

Bu özellik ile çok kullanıcılı iş akışlarında, SAN üzerinde proje yaratıp düzenleyebildiğimiz gibi burada bulunan medyaları doğrudan Final Cut X’e alabiliyoruz. Çoklu kullanıcılar aynı kaynak medyaya erişebiliyor ve her editör kendine özel ayrı bir projeyi SAN üzerinde yaratabiliyor.


Lion’da Tam Ekran Görünümü

Mac Os X Lion ile gelen tam ekran uygulama desteği Final Cut X için de sağlanmış. Tek tuş ile tam ekran görünüme geçebilirsiniz.


Kamera Üretecileri için Yazılım Geliştirme Kiti

Farklı kamera üreticilerinin güncel ----- formatları ile Final Cut X uyumluluğunu sağlayacak “plug-in”ler için yazılım geliştirme kiti sunulmuş. Böylece kamera üreticileri yayınlanan SDK’yı kullanarak Final Cut X için “plug in” yazabilecek.


Göze çarpan önemli değişikliklerin yanı sıra, “yeni temalar, bitişik kliplere tek adımda geçiş ekleme, Gpu hızlandırmalı dışa aktarma” gibi bazı ek özellikler de güncelleme ile birlikte sunulmuş. Yeni güncelleme paketini Mac App Store’dan ücretsiz olarak sunan Apple, kullanıcıların talep ettiği “Yayın Kalitesi ----- Monitörü ve Çoklu Kamera Düzenleme” özelliklerinin de 2012 başında geleceğini duyurmuş.


Bir diğer dikkat çekici gelişeme ise Final Cut X’nin 30 günlük deneme sürümünün Mac App Store’a eklenmiş olması. Bu yöntemle Apple, Final Cut X’i satın alıp iade etmek isteyen kullanıcıların önüne geçecebileceği gibi, ücret ödemeden programı deneme şansı da sunmuş oluyor.


turkmac

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
büyük, cut, final, güncelleme, için, yayınlandı, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
RAGE İçin İlk PC Yaması Yayınlandı! dreamy Oyun Dünyasından Son Haberler 0 09 Ekim 2011 18:23
İş Ve Ev Kullanımı İçin Büyük Monitör xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 13 Nisan 2010 17:46
Erkekler İçin 3 Büyük Düşman... Kralice Ah Erkekler 0 21 Mayıs 2008 20:54