IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Kasım 2011, 17:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
AirPlay Mirroring ve iMessage Lion’a Geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


9to5Mac’in kaynaklarına dayandırılan habere göre, iPad 2 ve iPhone 4S ile birlikte gelen AirPlay Mirroring ve İOS 5 ile birlikte gelen iMessage özelliği şimdi de Os X Lion için geliyor. İlk olarak iPad 2 ve iPhone 4S ile görülen AirPlay Mirroring özelliği, cihaz üzerindeki görüntüyü Apple TV aracılığıyla kablosuz olarak televizyon ekranına aktarmaya yarıyor. Böylece iPad ya da iPhone üzerindeki filmlerinizi TV’de izleyebiliyor, internette dolaşabiliyor, oyunları büyük ekranda oynayabiliyorsunuz. TV ekranında oyun oynarken İOS cihazınızı da gamepad olarak kullanabiliyorsunuz.


Anlaşılan Apple son derece etkileyici ve pratik bu özellikten Mac kullanıcılarını mahrum etmeyecek. Haberede AirPlay Mirroring özelliğinin tamamen OS X Lion’a uygulanacağı belirtiliyor. Böylece Mac’deki görüntüyü kablosuz olarak TV ekranına ya da Apple TV’nin bağlı olduğu bir başka görüntü uç birimine aktarabileceğiz.
Bir diğer önemli gelişme ise İOS 5 ile kullanıma sunulan iMessage özelliğinin İOS cihazlardan sonra Mac’leri de kapsayacak olması. Buna göre iMessage aracılığı ile tüm İOS cihazlar ve Mac’ler birbirine mesaj gönderip alabilecek.
Kişisel olarak iki özelliğin Mac’e aktarılmasını son derece olumlu buluyorum. Apple bunu yaparak bir yandan İOS ve Mac arasındaki etkileşimi arttırırken bir yandan da tüm kullanıcıların var olan teknolojilerden yararlanmasını sağlamasını sağlıyor.


Hatırlanacağı gibi daha önce de Facetime ve App Store gibi İOS dünyasında doğup Mac OS X’e adapte edilen özellikler olmuştu. Bu yaşanlalar aslına Mac OS’un Apple için oldukça önemli olduğunu da gösteriyor. İOS’un tamamen ön planda olduğu bir dönemde Mac OS’a üvey evlat muamelesinin yapılmadığını gösteren önemli kanıtlar bunlar. Böylece Apple bu türden iddiaların da boş olduğunu gözler önüne seriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
airplay, geliyor, imessage, lion’a, mirroring, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lion Geliyor! Ocean Mac OS 0 18 Ekim 2010 23:03