IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Kasım 2011, 00:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kardeşi Steve Jobs’ı Anlattı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mona Simpson’ın kardeşi Steve Jobs’ı anlattığı konuşma dünyaca ünlü The New York Times gazetesinde yayınlandı. Uzun konuşmada Jobs’ın kişiliğinden aile ilişkilerine kadar birçok konuya değinen Simpson, Jobs’ın son günlerinde yaşadıklarını da paylaştı.

Öncelikle Steve Jobs ile tanışma süreçlerine değinen Simpson, 1985 yılında bir avukatın kendisini arayarak zengin ve ünlü bir müşterisinin kayıp kardeşi olduğunu, ancak müşterisinin kim olduğunu açıklamayı reddettiğini belirtiyor. Bu durumun arkadaşları arasında bir bahis konusu haline geldiğini belirten Simpson, önde gelen adayın ise John Trovolta olduğunu ifade ediyor.

Steve ile ilk tanıştıklarında kendi yaşlarında, Arap ya da Yahudi görünümlü ve kot pantolon giyen bir adam gördüğünü belirten Simpson, ilk gün ne konuştuklarını fazla hatırlamadığını ancak Steve’in bilgisayar işinde çalıştığını kendisine söylediği ifade ediyor. O dönemde Bilgisayarlara uzak olan Simpson, bilgisayarlar hakkında çok fazla şey bilmediğini ve Olivetti daktiloda çalıştığını, ilk bilgisayarını satın aldığında Steve Jobs’ın kendisine “iyi bir şey yaptığını” söylediğini belirtiyor.

Çoğu kişi tarafından bilinen Steve jobs’ın aşırı çalışma özelliğine değinen Simpson, onun “sevdiği iş” üzerinde çalışmasına dikkat çekiyor. Steve Jobs’ı dalgınlık karşıtı olarak tanımlayan Simpson, sonuçlar başarısız olsa dahi aşırı çalışmaktan sıkılmadığını anlatıyor.

Steve Jobs’ın Apple’dan ayrıldığı günlerden de bahseden Mona Simpson o günleri “acı verici” olarak nitelendiriyor ve Jobs’ın kendisine 500 Silikon Vadisi yöneticisinin katıldığı ancak kendisinin davet edilmediği bir akşam yemeğinden söz ettiğini belirtiyor. Daha sonra Jobs’ın Next’i kurarak yoluna devam ettiğini sözlerine ekliyor.

“Yenilik Steve’in en yüksek yüksek değeri değildi. Güzellik öyleydi.” cümlesini kullanan Simpson, Jobs’ın bir yenilikçi olmasına rağmen dikkat çekici derecede sadık olduğunu, hoşlandığı bir gömlekten 10 ya da 100 tane sipariş verebileceğini belirtiyor.

Jobs’ın trendlere dikkat göstermediğini belirten Simpson, onun estetik felsefesini “Moda şu an güzel ama sonra çirkin görünendir, sanat başta çirkin olabilir ancak sonra güzel haline gelir” cümlesiyle açıklanabileceğini ifade ediyor.

Steve Jobs’ın aşka bakışından da söz eden Mona Simpson, Jobs’ın bir kız gibi zamanını aşk üzerine harcadığını, akşın onun yüce erdemi olduğunu sözlerine ekliyor.

Bir baba olarak Steve jobs’ın dört çocuğu için de fiziksel baba olduğunu belirten Simpson, Jobs’ın Lisa’nın erkek erkek arkadaşlarından, Erin’in seyahatlerinden ve etek boyunları üzerine huysuzlandığını belirtti.

Hayata veda etmenden önceki son günlerini kardeşinin yanında geçiren Mona Simpson, Steve’in hastalığıyla büyük mücadele ettiğini, her zaman hastalığı yenmeyi denediğini sözlerine ekliyor. Ayrıca Simpson, Steve Jobs’ın kanser olmasına rağmen ölümünü beklemediklerini de ifade ediyor.

turkmac

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anlattı, jobs’ı, kardeşi, steve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Steve jobs ertelemesi! dreamy Apple 0 08 Ekim 2011 22:35
Steve Jobs Vefat Etti… Ocean Mac OS 0 08 Ekim 2011 00:47
Steve Jobs'un hayat manifestosu.. glu Serbest Kürsü 0 06 Ekim 2011 22:01
Steve Jobs öldü Ruj Haber Arşivi 1 06 Ekim 2011 05:02
Steve Jobs ve diğerleri! Slipknot Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Eylül 2010 15:19