IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Ocean

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2011, 14:20   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ultra İnce 15 İnç Macbook Modeli Önümüzdeki Bahar Geliyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Digitimes’in haberine göre Apple tedarikçileri, ultra ince 15 İnç Macbook modeli için bileşenlerin nakliyesine bu ay içinde başladı. Gönderilen bileşenlerin az sayıda olduğu vurgulanırken, tedarikçi kaynaklarından alınan bilgiye göre 15 inç’lik yeni modelin en erken 2012’nin 2. Çeyreğinde ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Yeni modelin mevcut Macbook Air tasarımına benzeyeceği belirtilirken, modelin hangi isim altında adlandırılacağı henüz belli olmadığı da vurgulanmış. Yeni model 15 İnç Macbook Air adı altında sunulabileceği gibi, ultra ince Macbook Air olarak da anılabilir.

Haberde belirtilmeyen fakat benim üzerinde durduğum bir başka görüş ise, mevcut Macbook Pro serisinin major güncellemesi bu kasa ile gerçekleşebileceği yönünde. Yani mevcut Macbook Pro kasalarının kaldırılıp, yerine ince tasarımlı kasaya sahip yeni Macbook Pro serisinin gelmesi olasılığı.

Haberde dikkat çekilen bir diğer nokta 15 İnç modelin tam fonksiyonlu bir cihaz olarak konumlandırılması durumunda müşterilerin optik sürücü beklentisinin olabileceği düşüncesi. Bu durumda yeni cihazda optik sürücü bulunacaksa incelik belli bir sınırda tutulmak zorunda kalacaktır. Ancak Apple’ın optik sürücüyü terk etmek istediği gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Macbook Air başlayan, Mac Mini ile devam eden sürecin son halkası yeni Macbook modeli oluşturabilir.

Diğer ihtimal ise yeni modelin mevcut Macbook Air serisinde dahil edilmesi. Ultra ince ve hafif ancak geniş ekran isteyen kullanıcılar için, Macbook Air donanımı ile benzer donanıma sahip 15 İnç’lik yeni Macbook Air bence çok daha şık olacaktır.

İncelik uğruna ısınan, ısındığı için fan ve performans sorunları yaşayan bir Macbook Pro serisine umarım Apple’ın gönlü razı gelmez. Açıkçası kişisel olarak optik sürücü olup olmaması beni çok ilgilendirmese de, inceldiği için ısınarak performans kaybına uğrayacak ya da fan gürültüsüyle çıldırtacak bir Macbook Pro görmek istemem. Macbook Pro’da yüksek performans gerektiren uygulamaların kullanıldığını gerçeğini de göz önünde bulundurursak, olası bir ısınma sorununun nelere yol açabileceğini daha iyi hayal edebiliriz.

turkmac

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bahar, geliyor, inc, ince, macbook, modeli, ultra, ync


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Macbook Pro’lar Geliyor Ocean Mac OS 0 23 Ekim 2011 17:53