IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2011, 11:06   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İsrail Askerlerinin Siyonist Politikalara Tepkisi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Şaron hükümetinin Filistinlilere yönelik sert politikalarını ciddi bir şekilde eleştiren İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yalon, bu uygulamaların İsrail'in güvenliğini tehdit ettiğine ve İsrail'e yönelik nefreti arttırdığına dikkat çekti.
Aksa İntifadası'nın şiddetlendiği günlerde bir grup İsrail askeri, önde gelen İsrail aydınlarından Leibowitz'in ortaya attığı "İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesi" fikrini hayata geçirdi.


Ocak ayının ortalarında, yaklaşık 25 askerin ortak imzası ile İsrail basınında yer alan bir açık mektup, bu askerlerin işgal altındaki topraklarda görev yapmayı reddettiklerini bildiriyordu. Aslında askerlerin bu çıkışı, İsrail ordusunda ilk defa rastlanılan bir durum değildi. 1982 yılında Lübnan'ın işgali sırasında yine bir grup -ancak sayıca bu seferkinden daha az- asker Lübnan'da sivil halka karşı girişilen soykırımın bir parçası olmak istemediklerini söyleyerek İsrail ordusunda görev yapmayı reddetmişlerdi. Hareketlerini Yesh Gvul (Herşeyin Limiti Var) olarak adlandıran bu askerlerin girişimleri askeri cezaevine gönderilmeleri ile neticelenmişti. 2002 yılı Ocak ayında açıklamalarını yapan askerler ise henüz bir cezai müeyyide ile karşılaşmadılar ve Şubat ayı itibarı ile sayıları 250'yi buldu. Üstelik bu defa barış hareketlerinden, sivil toplum örgütlerinden, din adamlarından, İsrail ve Filistin halkından da büyük destek gördüler.


Askerler yaptıkları açıklamada İsrail ordusunun işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinlilere acımasızca ve insafsızca davrandığını, yaşananların insanlık onuruna aykırı olduğunu ve üstelik bunun İsrail'i savunmakla hiçbir ilgisinin olmadığını söylüyor ve şöyle devam ediyorlardı: "1967'den sonra belirlenen sınırların ötesinde, işgal etmek, insanları yurdundan sürmek, onları açlığa mahkum etmek ve bir toplumun tümünü aşağılamak için görev yapmayacağız." Kara kuvvetlerine bağlı İsrail askerlerinin söz konusu tepkilerinden yıllar sonra askeri kanattan yine İsrail terörünü eleştiren benzer hareketlenmeler başlamıştır. Özellikle son dönemdeki bu kıpırdanmalar içinde en ciddi olanı ve kamuoyuna yansıyanı İsrail Genelkurmay Başkanı'nın açıklamaları olmuştur.

İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Önemli Açıklamalar

Son dönemdeki şiddet politikalarına en büyük tepki, İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan geldi. Genelkurmay Başkanı Korgeneral Moşe Yalon, Ariel Şaron hükümetinin Filistinlilere yönelik sert politikasını ciddi bir şekilde eleştirdi.


Moşe Yalon, Filistin halkını çevreleyen güvenlik duvarına da muhalefet etti ve Filistinlilerin yaşamını "katlanılmaz" hale getireceğini kaydetti. İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Şaron hükümetini eleştirmesi ülkede geniş yankı buldu. Korgeneral Yalon, Filistin topraklarında uygulanan sokağa çıkma yasağının ve seyahat özgürlüğüne getirilen kısıtlamaların, İsrail'in güvenliğini de tehdit ettiğini söyledi. Yalon, bu uygulamalar nedeniyle Filistinliler arasında İsrail'e yönelik nefretin arttığına ve radikal örgütlerin daha fazla güçlendiğine dikkat çekti.


İsrail Genelkurmay Başkanı'nın bu çıkışı, İsrail ordusu içindeki bastırılmış vicdanı harekete geçirdi ve yeni tepkileri ateşledi.


Kaynak: Bilgiler Dünyası

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
askerlerinin, askerlerİnİn, politikalara, polİtİkalara, siyonist, sİyonİst, tepkisi, tepkİsİ, İsrail, İsraİl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İsrail'li Bakandan İsrail'e Mescid-i Aksa tepkisi Desmont Haber Arşivi 0 09 Kasım 2014 09:24
İsrail askerlerinin yeni rezaletleri ortaya çıktı Feronia Haber Arşivi 2 27 Ekim 2010 10:43
ABD İsrail askerlerinin kör ettiği kızın gözünün hesabını soruyor Dilara Haber Arşivi 1 07 Haziran 2010 23:38
İsrail askerlerinin korkunç itirafları Sükût Haber Arşivi 1 20 Nisan 2008 19:40
İsrail askerlerinin vahşi eğlencesi CariSma Haber Arşivi 5 27 Mart 2007 21:04