IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2011, 17:42   #1
Noyan
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Duvarların İçinden Geçebilen Mucizevi Adamlar




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kutsal kitaplar bizlere su üstünde yürüyen, öldükten sonra dirilen, mucize hikayeler de anlatır, mesela son yüz yılımızda duvarların içinden geçebilen bilim kurgu kahramanlarına da şahit olduk.

Şüphesiz bu mucize öykülerinin sahipleri geçmişte evliyalar, ermişler, azizler olmuştur, ancak günümüzde su üstünde yürüyen aziz öyküleri yerini ‘siyasilere’ bırakmış görünüyor.

Okuduklarıma duyduklarıma inanamıyorum, Vatan Gazetesi yazarı Aydın Ayaydın, İstanbul üçüncü bölgeden CHP aday adayı olmuş. Bu haberler doğruysa artık bu ülkede değil yazı yazmak nefes almanın imkansız olduğu yepyeni bir dünyayı idrak etmiş bulunuyoruz, demektir. Basından siyasetçiden yazarlardan büyük bir beyne sahip olmalarını istemek kimsenin hakkı değil, ancak on yılcık kadar az bir hafızayı herkesten talep etmek hakkımız, sanırım.

Aydın Ayaydın bey, Emlak Bankası eski genel müdürü… 1990’lı yılların ortasında onlarca mudisi intihar etmiş tarihte eşine rastlanmayan eşsiz bir genel müdür. Emlak Bankası şaibeleri ayrıca 28 Şubat döneminin karanlığını hazırlayan en büyük tartışmaların başında geliyor. Çünkü yüz milyarlarca dolarlık banka soygunları bugünkü AKP iktidarını da Türkiye’ye hediye etti.

Şüphesiz şaibeler medyada gizlendi ve Mehmet Barlaslar’dan Nazlı Ilıcaklar’a hatta Murat Belgeler’e kadar tek bir yazar dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bu ‘banka vurgunları’ hakkında tek satır yazmadılar, çünkü ‘patronları’nı rahatsız ederlerdi.

O yılların tek bağımsız dergisi karikatür Leman Dergisi’nde yazıyordum, yedi sekiz yıl tirajımız yetmiş-yüz bin arası rekor kırıyordu ve işte birkaç defa Emlak Bankası’nın intihar eden mudilerini yazmaya kalkıştık.. Ne mi oldu? Nihat Genç ismine ölümcül bir ambargo koyuldu ve medyanın sağı solu ilericisi Leman adını yok saydı. Şimdi internette aramaya koyulun çokta bir şey bulamazsınız, medyanın başını çekenler birbirlerini kontrol etti görmezden geldi ve bir zaman geçip unutulduktan sonra hatta şaibeli insanları baş tacı dahi ettiler.

İddia ediyorum arayın bakalım onlarca mudisi intihar etmiş bir banka dünya coğrafyasında yaşamış mı? Medyadan öğrendik CHP yönetimi Hanefi Avcı’nın aday adaylığını reddetmiş, kendi bilecekleri iş, kim karışabilir.

Ancak mesela Aydın Ayaydın CHP’den aday olursa, bu CHP’nin değil bizim hepimizin bileceği bir iş’tir.

Ne tuhaf bir dünya, 28 Şubat’ın maliyetini, 28 Şubat’ta Susurlukçular’a karşı kitaplar yazanlar şimdi Silivri’de çekiyor, 28 Şubat’ı hazırlayan banka soygunları banka vurgunları şaibeleriyle Türkiye’nin merkez sağ partisini ve merkez sağ politikalarını tam anlamıyla çökertenler, şimdi el üstünde…

Üstelik CHP’den… Binlerce yazarı yüzlerce gazetesi ve onlarca TV’si olan Türkiye’de Aydın Ayaydın’ın CHP’den aday olmasının ‘tuhaflığı’ üzerine yazı yazacak, mahalleden çoktan kovulmuş ve sahipleri ve yazarları tümüyle içerde ODA TV’den başka helal süt emmiş tek bir yer yok mu?

Kardeşlerim, içi zehir dolu ne cümlelerim var, da, şimdi zamanında yazdığımız için oligarşisinden çok dayağını yediğimiz bu mevzuunun mahkemelerine yine boşu boşuna biz mi girip çıkalım.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
adamlar, duvarların, geçebilen, mucizevi, İçinden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lobster Görüntülü Kamera İle Duvarların Arkasını Görün Desmont Bilim Dünyasından Son Haberler 0 03 Ocak 2015 23:24
Duvarların Dili Olsa - Alice Clayton Elysian Kitap Tanıtımları 0 07 Ağustos 2014 13:17
Duvarların Çatlayan Yanlarına Benzetiyorum Kendimi Sır Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Ekim 2010 23:29
Kablosuz ağ ile duvarların ötesini görmek mümkün! She Ağ, Network ve Networking 0 03 Ekim 2009 21:40