IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2012, 17:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anne Terliği - İclal Aydın




“Hiç mi kızmıyor annen sana yani?” demişti ya Feriha hanım...

Senede bir kez ziyaret ettiğimiz danışman pedagoğumuz yani. Benim kız da “Kızmaz ama iki kere bağırmıştı, birinde ikinci sınıftaydım. Bir de bu senenin başında ödevimi yapmamıştım ama annem haklıydı dikkatimi dağıtıyordum çok” diye yanıt vermişti..

Bilmem anlatmış mıydım size...

Gözlerini şaşkınlıkla açmış “Çatışma da bir ilişki biçimidir; çatışmadan doğru yolu bulabilmeniz her zaman mümkün olmayabilir, birbirinizle bazen kavga da etmelisiniz ki gerçek duygularınız açığa çıksın” demişti Feriha hanım.

***

Bir evin hem annesi hem babası olmak zor... Hem sevecen, hem otoriter olacaksın filan. Tek başına çocuk büyütenler bilirler... Öte yandan tanınmış bir ebeveyn çocuğu olmanın zorluklarını kendi küçük dünyasında mutlaka yaşıyordur. Kendimce o zorlukları alt etmesini sağlayacak bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama o dünyada aslında neler olup bittiğini tam olarak bilemiyorum elbette... “Aman” diyorum “Aman çocuğum, sakın benden bir şey saklama, her şeyi anlat bana, olur mu annem...”

***

Perşembe akşamı turneden döndüm... Birbirimizi çok özlemişiz. Mutfakta hem yemek yiyoruz hem de sohbet ediyoruz. “Eee anlat bakalım neler oldu ben yokken” dedim. “Büyük bir olay oldu bugün okulda” dedi.

Bir konuda bir arkadaşlarını yanlış anlamışlar ve bütün sınıf birlik olup onu suçlamışlar. Birbirlerini dolduruşa getirmişler. Sonra da akşam çocukcağızın evine tek tek telefon açıp “Sen niye böyle yapıyorsun” diye laf sayıştırmışlar. Arkadaşlarının annesi de sonunda patlamış, telefonu çocuğunun elinden alıp “Evladım siz daha öğrencisiniz böyle şeylerle vakit kaybetmeyin, dersinizi çalışın bakayım” diye bunları bir güzel haşlamış.

Sonra ertesi gün arkadaşlarının suçsuz olduğu çıkmış ortaya tabii. Özür dilemişler ama nafile. Çok canım sıkıldı bunu duyunca. “Çabuk arkadaşının ev telefonunu bul. Annesini arayacağız. Ben de, sen de özür dileyeceğiz” dedim. Süklüm püklüm kalktı, numarayı getirdi. Aradım. Karşımda haklı olarak son derece kırgın ve kızgın bir veli vardı...

***

Telefonun diğer ucundaki veli çocuğunun ne kadar üzüldüğünü, ve benim bilmediğim diğer sorunları anlatırken bir an aynı şey benim kızımın başına gelse ve ben turnedeyken bu iş olsa, ben evde olmasam, kızımın arkadaşı evi arasa, kızım evde ağlasa, ben uzaklarda bunu duysam o çaresizlik içinde ne hissederdim diye düşündüm. Düşündükçe sinirim tepeme çıktı. Bunlar büyümüş. Adam olmuş. Gruplaşma başlamış. Daha dün süt iç, yat uyu, gaz çıkar derken sorunlar boyut değiştirmiş. Karşımdaki veli, çocuk yetiştirme inceliklerini sıralarken, saygı, sınır, büyüklere hürmet gibi benim kendimce son derece önem verdiğim ve kendi çocuğumda eksiksiz olduğunu düşündüğüm kelimeleri sıralarken vücudumdaki kan yukarı yukarı fışkırmaya başladı. Sinirim kulağımdan fışkırmak üzereydi artık... Ağlamak üzereydim!

Ve ayağımdaki terliğin elime nasıl geçtiğini, koridorun ucundan kızımın odasına nasıl uçtuğunu anlamadım vallahi!

Meğer anne terliği denilen şeyin içgüdüsel bir hareket kabiliyeti varmış!!!

Ben bilmiyormuşum!!!

Ben de şoka girdim ama şokun büyüğünü kızım yaşadı!

Odasının ortasına uçan terliğe önce şaşkınlıkla sonra gözyaşlarıyla bakarken “ama anne“ diye başladı konuşmaya “Sus” dedim “Sus!! Bana anne deme!” Aaaaaaa!!! Tarih tekkerrürden ibaretmiş hakikaten!

Fırlayan anne terliğinin yanındaki cümle de aynıymış!

***

Kızmak, öfkelenmek doğal... Ama saygı asla elden bırakamayacağımız bir kavram. “Bu konuda zaten bir sorun yok ki“ dedi. Peki dedim Anlaştık...

Sonrasında oturup güzel güzel konuştuk. Zaten çok üzgündü. Beni üzmüş olmaktan dolayı daha da üzüldü. Ben de üzüldüm ama... Sonra çok güldük. “Anne seni hiç öyle görmemiştim. Gözlerin böyle yumurta gibi oldu ve raket gibi attın terliği” dedi.

Vaktiyle bir arkadaşımın Twitter’da bana gönderdiği ve çok güldüğüm bir fotoğrafı paylaşmak istiyorum. Terlikçi anneler için! Fırlatınca geri gelsin diye... “Bumerang terlik!“ Siz de gülün, bir de çocukluğunuzu anın istedik kızımla.. Siz hiç annenizden uçan terlik yediniz mi?


İclal Aydın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
anne, iclal, terliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Masallar - İclal Aydın Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Aralık 2011 04:55
Kar - İclal Aydın Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Aralık 2011 04:37
Ne Olacak Halim - İclal Aydın Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 26 Aralık 2011 04:12
Yaralarımdan Sev Beni / İclal Aydın Aze Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 19 Eylül 2010 12:34
Umutsuz Aşk.. | İclal Aydın Hesna Aşk ve Sevgi Köşesi 0 14 Temmuz 2009 00:20