IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

7Beğeni(ler)
  • 4 Post By Sevda
  • 1 Post By papillon
  • 1 Post By XobaLt
  • 1 Post By Zeka

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2012, 03:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Eylül Gökdemir yazıları - Hayvan Kadar Olamadık Ya Ona Yanarım





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eylül Gökdemir yazıları - Hayvan Kadar Olamadık Ya Ona Yanarım

Ne çok utanmışımdır kendimden ve insanlığımdan, bir karıncanın çalışkanlığını, bir sincabın iktisatçı yaşamını, zeki, temiz ve son derece hareketli oluşunu ve bir kurdun sadakatini gördükçe.
Oysa yeryüzünde en kalabalık nüfusa sahip olan canlılar, karıncalardır. Her yeni doğan 40 insana karşılık, 700 milyon karınca dünyaya gelir. Son derece iyi 'örgütlenmiş' bir düzen içinde, 'koloniler' denen topluluklar halinde yaşarlar. Örgütlenmeleri öyle gelişmiş bir düzen içindedir ki, bu açıdan insanlarınkine benzer bir uygarlığa sahip oldukları bile söylenebilir. Ama şu andaki insanlığa baktığımda, karıncaların bizlerden daha üstün bir yaşam tarzını yaratıldıkları zaman diliminden bu yana hâlâ hiç bozmadan devam ettirdiklerini görüyorum.
Karıncalar besinlerini üretip depolarken, yavrularını gözetir, kolonilerini korur ve savaşırlar. Hatta 'terzilik' yapıp, 'tarım'la uğraşan, 'hayvan yetiştiren' koloniler bile vardır. Aralarında çok güçlü bir iletişim ağı bulunan bu hayvanlar, toplumsal örgütlenme ve uzmanlaşma açısından bakıldığında, hiçbir canlı ile kıyaslanamayacak üstünlüktedirler.
İnsanlık tarihi içerisinde geziniyorum ve utançla önüme düşüyor başım. Yazık...
Sincaplar ilkbahar başlarımda çiftleşirle Anne ya bir ağacın dallarının arasında dolgun bir yuva hazırlar yahut da bir ağaç kovuğuna yerleşir. Çiftleşmeden kırk gün kadar som da iki ilâ altı yavru doğurur. Birkaç gün sonra kürkleşmeleri başlayan yavruların gözleri doğumlarından sonra yirmi yedinci gün kadar açılmaz. Beş haftalık yavrular artık başlarının çaresine bakmaya hazır hale gelmişlerdir. O vakte kadar anneleri onları emzirir.
Emzirmek ve insanoğlu... Vücudu bozulmasın diye doğum yapmayı reddeden, göğüsleri sarkacak endişesi ile yavrusuna sütünü vermek istemeyen bir ana olur mu hiç? Bu nasıl bir analıktır ve bu nasıl bir vicdansızlıktır?
Bir de kurtlar var demiştim değil mi? Sadakatin timsali kurtlar. Aile kavramının, tek eşliliğin ne olduğunu, ihanetin asla uğramadığı bir yuvanın nasıl olacağını bize anlatan, yaşayan, örnek olması gereken kurtlar...
Kurtlar köpeklerden farklı olarak tek eşli yaşam sürerler. Yani bir erkek kurt ömür boyu aynı eş ile yaşar ve çiftleşir.
Bakar mısınız şuna! Başkalarının karısına, kızına bakmaktan neredeyse şaşılaşan erkeklerimizin utanmaları gerek bence.
Çiftleşme dişi ve erkeğin karşılıklı oyunları ile başlar,birbirlerine sakin ve ince ses tonu ile yaklaşırlar, erkek dişiyi bu ilk anlarda selamlıyor gibidir, karşılıklı olarak birbirlerinin ağızlarını ve yüzlerini yalarlar ve koklarlar.Erkek, dişiyi koklayarak, çiftleşme zamanını veya dişinin hazır olup olmadığını anlamaya çalışır.
Erkek hayvandaki nezaket ve saygıyı görüyorsunuz değil mi? İnsandaki saldırganlık, şehvetinin azgınlığı bir çok kadın ve kızımızın hayatının kararmasına neden olmuyor mu?
Yavruları dünyaya gelen anne kurt, inden nadiren dışarı çıkacağı için babanın ve sürü üyelerinin getirdiği et ile beslenir.
Özellikle son zamanlarda 'Hayat müşterektir, kadın da çalışsın' ya da evde oturup, kadının çalışarak evine getirdiği parayı yüzü bile kızarmadan, gönül rahatlığı içinde, afiyetle yiyen erkeklerin kulaklarını çınlatıyorum. Bir kurt kadar olamadık...
Köpeklerden farklı olarak, yalnızca anne yavruların bakımından sorumlu olmaz. Köpeklerde çok nadir olarak görülen olay yani babanın yavrular ile ilgilenmesi kurtlarda çok farklıdır. Ailenin bütün fertleri yavruların beslenmesi ve korunmasından sorumludur. Anne-baba ve diğer sürü üyeleri yedikleri etleri kusarak yavruları beslerler. Hatta bir batın önce doğan ve şu an yaklaşık bir yaşına girecek olan yavrular dahi yeni kardeşlerinin beslenmesi ve korunması işini üstlenirler.
Aile kavramını kaybedeli ne kadar süre oldu, hatırlamıyorum. Gençler; büyüklerini ciddiye almaz, onların tecrübelerine gülerek saygısızlık yapar, onsekizini doldurup, bir an önce evden ayrılmak ister, anne ya da babayı, bazen de her ikisini de ne arar, ne de sorar hale gelmişlerdir bugün! Ebeveynler yalnızlığa terk edilmiş, hatta adına 'huzur evleri' denen 'modern hapishanelere' terk edilmişlerdir. Hâlbuki o anne ya da baba için bayram olmuştur, yavrusunun dünyaya geldiği gün. Uykusuz geçen geceleri, evlat için yapılan fedakârlık dolu süreci umursamazlar bile. Tepeleri attığında ise, 'üç kuruşluk zevkleri için beni dünyaya getirdiklerinde, bana mı sordular' diye edepsizliğin son kertesini gerçekleştirmekten de asla çekinmezler.

Şimdi soruyorum sizlere... İkra nedir?
'OKU'!

Ey insanoğlu! Kâinat kitabını oku ve yaratılanların en şereflisi olmak gibi sana verilen, o en şerefli payeyi koru!

Eylül Gökdemir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 01 Temmuz 2012, 03:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eylül Gökdemir yazıları - Hayvan Kadar Olamadık Ya Ona Yanarım




eyvallah güzel paylaşım sonuna kadar okudum çok güzel yazmış ya

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Temmuz 2012, 03:30   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eylül Gökdemir yazıları - Hayvan Kadar Olamadık Ya Ona Yanarım




özet geçmek gerekirse?

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 23 Ağustos 2012, 01:30   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Eylül Gökdemir yazıları - Hayvan Kadar Olamadık Ya Ona Yanarım




İkra kelimesinin anlamanı bilmeyen ama ters çevirip arki diye arkadaşlarına hitap ettiğini sanan bir toplum için normal olmayan bir yazı. Elinize sağlık Sevda hanım.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
gökdemir, hayvan, kadar, ona, yanarım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Phelps kadar olamadık Crips Haber Arşivi 0 20 Ağustos 2008 10:08