IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Özbek Pilavı (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/157944-ozbek-pilavi.html)

Kralice 17 Kasım 2008 15:46

Özbek Pilavı
 

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
Tuz, yenibahar

Yapılışı:

Önce kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra rendelenmiş veya blendırdan geçirilmiş soğanları ekleyin.


Soğanlar pembeleşince rendelenmiş havuçları ve ıslatılmış, sonra da yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve 2-3 dk. kavurun.

Sonra 3 bardak suyu, tuzu ve yenibaharı ekleyin. Suyunu çekip üstü göz göz oluncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

YapraK 12 Mart 2009 15:16

Cevap: Özbek Pilavı
 
Hım etli

Zen 19 Mayıs 2013 00:28

Cevap: Özbek Pilavı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Gerekli Malzemeler
  • 1 kilo kuşbaşı kuzu eti
  • 500 gram pirinç
  • 500 gram havuç
  • 4 soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
  1. Eti biraz tereyağı ile kızarttıktan sonra su ilave edip, hafif ateşte pişirin.
  2. Kalan tereyağında ince doğranmış soğanları pembeleşinceye dek kavurun.
  3. Kavuçları soyup kibrit çöpü inceliğinde kesin, soğana ilave edip biraz kızartın.
  4. Et suyunu ve pirinci ilave edip pilavı pişirin.
  5. Demlendikten sonra pilavı servis tabağına alın.
  6. Üzerine kuşbaşı eti yerleştirip servise sunun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:28.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk