IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 17 Kasım 2008, 15:46   #1
Kralice
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özbek Pilavı






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet havuç
Tuz, yenibahar

Yapılışı:

Önce kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın, suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra rendelenmiş veya blendırdan geçirilmiş soğanları ekleyin.


Soğanlar pembeleşince rendelenmiş havuçları ve ıslatılmış, sonra da yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin ve 2-3 dk. kavurun.

Sonra 3 bardak suyu, tuzu ve yenibaharı ekleyin. Suyunu çekip üstü göz göz oluncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
pilavı, Özbek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özbek Pilavı Ulker Dünya Mutfakları 8 14 Kasım 2019 22:12
Tereyağlı erişte pilavı tarifi: Erişte pilavı nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 6 14 Eylül 2019 17:00
Perdeli Özbek Pilavı PySSyCaT Dünya Mutfakları 0 24 Şubat 2016 15:46
Özbek Pilavı Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:29
Özbek Atasözleri Zen Atasözleri ve Deyimler 0 03 Şubat 2013 12:23