IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:46   #1
Çevrimiçi
Perdeli Özbek Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
3 su bardağı sıcak et suyu
Bir buçuk su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı kuruüzüm
1 adet irice havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet orta boy domates
Yarım su bardağı antepfıstığı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tarçın
Bir tutam safran
120 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti
15-20 dal maydanoz
240 gram milföy hamuru
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Perdeli Özbek Pilavı Yapılışı
Önce pilavın iç malzemesini hazırlayın. Bir tencereye tereyağının yarısını koyup, eridikten sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Kavurarak pembeleştirin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuç, taze fasulye ve kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesi ekleyin. Bir süre daha beraber kavurup fıstık, biber salçası, tarçın, safran, tuz, karabiber, yıkanmış üzüm ve kaynar et suyunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ateşe konulan büyükçe ayrı bir tencereye kalan tereyağını koyun. Yarım saat tuzlu suda ıslanıp, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. 8-10 dakika kavurun. Etli harcı da pirince ilave edin. Bir defa kaynatıp, 15 dakika ağır ateşte demlendirin. Tepsiye boşaltın. İnce kıyılmış maydanozu katın. Beklemeye alın. Bu arada milföy hamurundan 1 cm genişliğinde şeritler kesin ve dibi yayvan, 8-10 cm yüksekliğinde ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın dibine şekilli yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını yan yana getirip, merdaneyle yapıştırarak, genişçe açın. Hamuru kaba, kenarları dışarı sarkacak biçimde serin. İçine pilavı doldurun. Hamurun kenardan taşanlarını, hafifçe çekerek, pilavın üzerine örtün. Yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek alın ve dilimleyip servis yapın.

SofraCom

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
3 su bardağı sıcak et suyu
Bir buçuk su bardağı baldo pirinç
Yarım su bardağı kuruüzüm
1 adet irice havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet orta boy domates
Yarım su bardağı antepfıstığı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı toz tarçın
Bir tutam safran
120 gram yağsız kuşbaşı kuzu eti
15-20 dal maydanoz
240 gram milföy hamuru
200 gram tereyağı
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber

Perdeli Özbek Pilavı Yapılışı
Önce pilavın iç malzemesini hazırlayın. Bir tencereye tereyağının yarısını koyup, eridikten sonra ince kıyılmış soğanı ilave edin. Kavurarak pembeleştirin. Eti ilave edip 5 dakika daha kavurun. Daha sonra küp doğranmış havuç, taze fasulye ve kabuğu soyulup çekirdekleri çıkarılmış domatesi ekleyin. Bir süre daha beraber kavurup fıstık, biber salçası, tarçın, safran, tuz, karabiber, yıkanmış üzüm ve kaynar et suyunu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Ateşe konulan büyükçe ayrı bir tencereye kalan tereyağını koyun. Yarım saat tuzlu suda ıslanıp, yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin. 8-10 dakika kavurun. Etli harcı da pirince ilave edin. Bir defa kaynatıp, 15 dakika ağır ateşte demlendirin. Tepsiye boşaltın. İnce kıyılmış maydanozu katın. Beklemeye alın. Bu arada milföy hamurundan 1 cm genişliğinde şeritler kesin ve dibi yayvan, 8-10 cm yüksekliğinde ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın dibine şekilli yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını yan yana getirip, merdaneyle yapıştırarak, genişçe açın. Hamuru kaba, kenarları dışarı sarkacak biçimde serin. İçine pilavı doldurun. Hamurun kenardan taşanlarını, hafifçe çekerek, pilavın üzerine örtün. Yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek alın ve dilimleyip servis yapın.

SofraCom
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
perdeli özbek pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Özbek Pilavı Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:29
Sokaklu Çadır, Perdeli Çadır Zen Osmanlı Tarihi 0 15 Mayıs 2014 23:21
Özbek Pilavı Kralice Makarnalar Pilavlar 2 19 Mayıs 2013 00:28
Özbek Atasözleri Zen Atasözleri ve Deyimler 0 03 Şubat 2013 12:23
Perdeli Poğaça N999 Hamur İşleri 0 16 Mayıs 2012 00:03