![]() |
Mevlana (Tekke) Pilavi Mevlana (Tekke) Pilavi Malzemeler: 1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus 200 gr et, kusbasi dogranmis 1 + 1 kap sicak su 1 kucuk sogan, cok kucuk dogranmis 2 yk tereyag 7-8 adet kestane, izgarada pisirilmis (bak Kestane Kebap), kabuklari soyulmus 1 kucuk havuc, kibrit copu seklinde dogranmis 1/4 kap nohut, konserve, yikanmis, suzulmus 1 yk cam fistigi 1 yk kus uzumu, yikanmis 2 yk badem, dilimlenmis 1 ck toz seker 1 ck tarcin Tuz Karabiber Hazırlanışı: Once eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirin, sogani ilave edin, 2-3 dakika sote edin. Uzerine 1 kap sicak su koyun ve dibinde cok az miktar su kalip yumusayana kadar tencerenin kapagi kapali olarak ortanin altindaki ateste pisirin. Havuc, cam fisitigi, badem ve kus uzumunu ilave edin, 2 dakika kadar aralarda karisitirarak pisirin. Uzerine kestane, nohut, pirinc, seker, tarcin, tuz, karabiber ve 1 kap sicak suyu ilave edin, karisitirin. Isiyi kisiga getirin, tencerenin kapagini kapatin ve pilav tum suyunu cekene kadar pisirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin. Alıntı. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk