IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Mevlana (Tekke) Pilavi (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/190291-mevlana-tekke-pilavi.html)

YapraK 22 Mart 2009 20:57

Mevlana (Tekke) Pilavi
 
Mevlana (Tekke) Pilavi

Malzemeler:
1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus
200 gr et, kusbasi dogranmis
1 + 1 kap sicak su
1 kucuk sogan, cok kucuk dogranmis
2 yk tereyag
7-8 adet kestane, izgarada pisirilmis (bak Kestane Kebap), kabuklari soyulmus
1 kucuk havuc, kibrit copu seklinde dogranmis
1/4 kap nohut, konserve, yikanmis, suzulmus
1 yk cam fistigi
1 yk kus uzumu, yikanmis
2 yk badem, dilimlenmis
1 ck toz seker
1 ck tarcin
Tuz
Karabiber


Hazırlanışı:
Once eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirin, sogani ilave edin, 2-3 dakika sote edin. Uzerine 1 kap sicak su koyun ve dibinde cok az miktar su kalip yumusayana kadar tencerenin kapagi kapali olarak ortanin altindaki ateste pisirin.

Havuc, cam fisitigi, badem ve kus uzumunu ilave edin, 2 dakika kadar aralarda karisitirarak pisirin. Uzerine kestane, nohut, pirinc, seker, tarcin, tuz, karabiber ve 1 kap sicak suyu ilave edin, karisitirin. Isiyi kisiga getirin, tencerenin kapagini kapatin ve pilav tum suyunu cekene kadar pisirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.

Alıntı.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk