22 Mart 2009, 20:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mevlana (Tekke) Pilavi Mevlana (Tekke) Pilavi Malzemeler: 1/2 kap pirinc, yikanmis, suzulmus 200 gr et, kusbasi dogranmis 1 + 1 kap sicak su 1 kucuk sogan, cok kucuk dogranmis 2 yk tereyag 7-8 adet kestane, izgarada pisirilmis (bak Kestane Kebap), kabuklari soyulmus 1 kucuk havuc, kibrit copu seklinde dogranmis 1/4 kap nohut, konserve, yikanmis, suzulmus 1 yk cam fistigi 1 yk kus uzumu, yikanmis 2 yk badem, dilimlenmis 1 ck toz seker 1 ck tarcin Tuz Karabiber Hazırlanışı: Once eti kendi suyunu birakip cekene kadar pisirin, sogani ilave edin, 2-3 dakika sote edin. Uzerine 1 kap sicak su koyun ve dibinde cok az miktar su kalip yumusayana kadar tencerenin kapagi kapali olarak ortanin altindaki ateste pisirin. Havuc, cam fisitigi, badem ve kus uzumunu ilave edin, 2 dakika kadar aralarda karisitirarak pisirin. Uzerine kestane, nohut, pirinc, seker, tarcin, tuz, karabiber ve 1 kap sicak suyu ilave edin, karisitirin. Isiyi kisiga getirin, tencerenin kapagini kapatin ve pilav tum suyunu cekene kadar pisirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
mevlana, pilavi, tekke |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Konya Mevlâna Dergâh ı- Mevlana Türbesinden Resimler - Görüntüler.. | Sevda | Dini Resimler | 0 | 14 Eylül 2012 14:29 |
En Güzel Mevlana Aşk Sözleri Farklı Mevlana Aşk Sözler | PauL | Aşk ve Sevgi Köşesi | 0 | 03 Kasım 2011 12:10 |
Haşhaşli Bulgur Pilavi (afyonkarahisar) | yoSun | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Kasım 2010 14:26 |