26 Eylül 2009, 19:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kayısılı Bulgur Pilavı Malzemeler 2 su bardağı bulgur 8 kuru kayısı 2 çorba kaşığı kuş üzümü 30 gr margarin 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zerdeçal Yeterince tuz Yapılışı Kayısıları temizleyip minik minik doğrayın Kuş üzümünü ayıklayın Bulguru yıkayıp süzün Margarini pilav tenceresinde eritip bulguru ekleyin Hafifçe kavurup kayısı ve üzümleri ekleyin Suyunu ilave edin ve su kaynayınca tuz ve zerdeçalı koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin Ateşi kapatıp demlenmeye bırakın 15-20 dakika sonra pilavı küçük kalıplara doldurup servis tabağına ters çevirmek sureti ile ikram edebilirsiniz NOT : Bu pilava ½ su bardağı tuzsuz soyulmuş beyaz bademde ekleyebilirsiniz. Çok şık ve lezzetli olur. | |
|
Etiketler |
bulgur, kayisili, kayısılı, pilavi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çirişli Bulgur Pilavı | Cappy | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Mayıs 2014 12:51 |
Dereotlu Bulgur Pilavı | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 25 Şubat 2014 13:15 |
Erişteli Bulgur Pilavı | N999 | Makarnalar Pilavlar | 0 | 02 Mart 2012 01:33 |
Bulgur Pilavı Tarifi | Peri | Makarnalar Pilavlar | 8 | 11 Kasım 2010 00:01 |
Fasülyeli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:55 |