IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Eylül 2009, 19:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Makarna




15 beze icin gerekli malzemeler:

15 adet yumurta
4.5 kg un ( 200/300 gr. Acarken kullanim icin gerekli)
Ilik su
Tuz

Hazirlanisi:

Ununuzu eleyerek hamur yoguracagiz kaba dokun. Ortasini acin. Baska cukur bir kaseye yumurtalarinizi kirin. Cirpma aleti ile iyice cirpin. Sonra cirpilmis yumurtanin likit olcusu kadar ilik suyunuzu hazirlayin.Mesela cirpilmis yumurtalar yarim lt. mi oldu, o kadar ilik su kullanacaksiniz.
Cirpilan yumurtalari ve ilik suyu ortasini acmis oldugumuz una ilave edin. Tuz miktarini kendinize gore ayarlayin. Kenarlardan iceri dogru hamuru yogurmaya baslayin. Hamur elinize yapismayacak kivama gelene kadar yogurun. Bu islem biraz guc istedigi icin hayli yordu beni inanin. Yogurma isleminden sonra hamuru 15 esit parcaya boleceksiniz.
Beze diye tabir edilen sekilde yuvarlayin hamurlarinizi, uzerini ortup biraz dinlendirin. Sonra teker teker bezeleri acmaya baslayin. Acilan hamurun kalinligi cok ince olmayacak. Bu konuda komsum yardimci oldu, surekli actigi icin kendisi makina gibi hizli hizli acma islemini yapti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sonrasinda acilan yufkalari yaydik biraz kurumasini bekledik. Zira acilan yufkanin hemen kesilmesi zor oluyor. Ters yuz edilen yufkalar daha sonra kesim icin sert zemin uzerine getiriliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Duz keskin bir bicak yardimi ile kesmeye baslayin.
Once yufkayi ikiye katlayin ortadan kesin. Sonra dorde katlayip ince seritler elde edecek sekilde kesin.
Daha sonrada kibrit copu inceliginde kesme islemine baslayin.
Sonrada yine kurumasi icin nemli olmayan bir ortama serin makarnalarinizi.
Kurudugundan tamamen emin olduktan sonra ( 4 gun beklettim ben) cam kavanozlara koyup saklayin. Nemli olmamasina dikkat edin. Kuflenme olusabiliyor sonrasinda.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yapmak isteyen dostlara simdiden kolayliklar diliyorum. Yaninizda bir yoldas olursa daha da kolay ve cabuk oluyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ev, makarna, yapimi, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evde Puf Nasıl Yapılır?, Resimli Puf Yapımı Anlatımı, Renkli Puf Yapımı Violent El Sanatları 0 25 Eylül 2014 20:07
Fesleğenli Makarna Dilara Makarnalar Pilavlar 1 22 Ekim 2010 22:45
Kebablı Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:42
Peynir Soslu Ev Yapımı Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Mart 2009 05:46
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31