IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Aralık 2009, 13:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuklu Brokolili Erişte




Malzemeler:


250 g ince spagetti)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
3 1/2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı susamyağı
2 1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)
2 tavuk göğsü
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
150 g brokoli
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı susam
2 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, çok ince doğranmış)
1 çorba kaşığı soya sosu
4 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)



Hazırlanışı:

Tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Kaynayınca pirinç sirkesinnn 2 çorba kaşığı, susamyağı, tuzun 1/4 tatlı kaşığı ve beyazbiberi ekleyip, yeniden bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, karışımı kısık ateşte tıkırdamaya bırakın.
Tavuk göğüslerini bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar soğuk su ekledikten sonra, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tavuk göğüslerini orta ateşte yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, tavuk göğüslerini bir tabağa çıkararak, tenceredeki haşlama suyunu atın. Tavuk göğüsleri elle tutulabilecek kadar soğuyunca deri ve kemiklerini ayıklayıp, etlerini ufala*****, bir seramik kaba koyun ve kabın üstünü örterek, sıcak kalmalarını sağlayın.
Bir tencereye 4 litre (17 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu birtaşım kaynatın. Kaynayınca kalan 2 tatlı kaşığı tuzu serptikten sonra, Çin eriştelerini (ya da ince spagettileri) koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (3 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Sonra tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkalayın ve yeniden süzülmeye bırakın.
Çiçekyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca brokoli çiçeklerini koyup, sürekli karıştırarak, parlak yeşil bir renkalıncaya kadar sote edin. Kalan pirinç sirkesini 1 çorba kaşığını ve tozşekeri ekleyip, karışımı sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktararak, susamları üstlerine serpin ve iyice karıştırın. Sonra kâsenin üstünü örtüp, sıcak kalmalarını sağlayın.
Kalan çiçekyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Tütmeye başlamadan acı sivribiber parçalarını koyup, sürekli karıştırarak 30 saniye pişirin. Soya sosunu, kalan pirinç sirkesini, seramik kaptaki tavuk eti parçalarını ve taze soğanları katıp, karışımı sürekli karıştırarak 1 dakika pişirdikten sonra, tavayı ateşten alıp, bir kenara bırakın.
Süzgeçteki eriştelerin üstüne kaynar su boşaltarak, ısıttıktan sonra, 4çukurtabağa bölüştürün. Kısıkateşte-ki tencereyi alıp, içindeki tavuk sulu karışımı kaşıkla üstlerine gezdirin. Kâsedeki susamlı brokkolileri ve tavadaki tavuk etli karışımı tabakların kenarlarına bölüştürüp, bekletmeden servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
brokolili, eriste, erişte, tavuklu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denizaşırı Erişte Tarifi Cappy Deniz Ürünleri 0 02 Şubat 2015 13:23
Brokolili Spagetti oneofgirl Makarnalar Pilavlar 0 28 Temmuz 2013 14:05
Brokolili Balık oneofgirl Deniz Ürünleri 0 22 Temmuz 2013 18:26
Brokolili Makarna Dilara Makarnalar Pilavlar 1 11 Şubat 2011 22:03
Cevizli Erişte Dilara Hamur İşleri 0 30 Nisan 2009 12:48