26 Aralık 2009, 13:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bakla Ezmeli Erişte Malzemesi: 350 gr erişte makarnası 300 gr. kuru bakla 400 gr. parça domates konservesi 3 diş sarımsak 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Yeterince tuz, biber, Yapılışı: Kuru baklayı ayıklayıp, ilk tuzlu suda bir gece bekletiniz. Şişen kabuklarını soyup atınız. Ayıkladığınız baklaları, bir tencereye koyup üstüne kadar su koyunuz. Üzerine iki kaşık zeytinyağı, bir kaşık ince kıyılmış maydanoz, havanda dövülmüş üç diş sarımsak, ve parça domates konservesi ilave ediniz. Hafif ateşte baklalar suyunu çekene kadar pişiriniz. Tuzunu biberini ilave edip, tahta kaşıkla ezip püre haline getiriniz. Tuzlu suyu kaynatıp içinde erişteleri 5-6 dakika pişirip, süzünüz. Süzdüğünüz erişteleri bir çorba kaşığı zeytinyağ ile yağlayınız. Üzerine bakla ezmesini dökerek, maydanozla süsleyiniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. | |
|
Etiketler |
bakla, eriste, erişte, ezmeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mantarlı Erişte Tarifi | Cappy | Sebze Yemekleri | 0 | 06 Şubat 2015 04:27 |
Kremalı Mantarlı Erişte | Elysian | Makarnalar Pilavlar | 0 | 16 Mart 2014 08:43 |
Cevizli Erişte Salatası | oneofgirl | Salatalar Mezeler | 0 | 06 Ağustos 2013 00:21 |
Bakla - Bakla Nedir - Bakla Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:30 |
Cevizli Erişte | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2009 12:48 |