IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2010, 14:23   #1
Çevrimdışı
Karnıbaharlı Makarna


-- Sponsor Baglantı --


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler;


* 350 Gr Karnıbahar (Bir ortaboy karnıbaharın yarısı kadar)

* 250 Gr Makarna (Ben domatesli, ıspanaklı ve sade makarna kullandım marketlerde hazır paketler halinde satılıyor.)
* 1 su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
* 1 orta boy Soğan (Yemeklik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı Tereyağ
* 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
* Pulbiber
* Karabiber
* Tuz
* Maydanoz
* 4 diş Sarımsak (İnce doğranmış)
* 3-4 yemek kaşığı Limon Suyu

Yapılışı;


Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca makarnaları ekleyip yakl.10-15 dakika pişiriyoruz. Karnıbaharı pişirmek için tenceredeki makarna suyunu dökmeden iki bardak ayırıyoruz.Karnıbaharı küçük parçalar halinde kesiyoruz. Geniş bir tencereye yemeklik doğranmış soğanları tereyağını ve zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada bir karıştırarak bir süre kavurun ~5 dk. Daha sonra makarnadan ayırdığınız suyun yarısı kadarını karnıbaharlara ekleyip yumuşayana pişirin su yetersiz gelirse kalanını ilave edebilirsiniz.. Karnıbaharlar piştikten sonra tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar ile servise hazırlayın. Afiyet Olsun..
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



Malzemeler;


* 350 Gr Karnıbahar (Bir ortaboy karnıbaharın yarısı kadar)

* 250 Gr Makarna (Ben domatesli, ıspanaklı ve sade makarna kullandım marketlerde hazır paketler halinde satılıyor.)
* 1 su bardağı rendelenmiş Kaşar Peyniri
* 1 orta boy Soğan (Yemeklik doğranmış)
* 3 yemek kaşığı Tereyağ
* 3 yemek kaşığı Zeytinyağı
* Pulbiber
* Karabiber
* Tuz
* Maydanoz
* 4 diş Sarımsak (İnce doğranmış)
* 3-4 yemek kaşığı Limon Suyu

Yapılışı;


Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatıyoruz. Su kaynayınca makarnaları ekleyip yakl.10-15 dakika pişiriyoruz. Karnıbaharı pişirmek için tenceredeki makarna suyunu dökmeden iki bardak ayırıyoruz.Karnıbaharı küçük parçalar halinde kesiyoruz. Geniş bir tencereye yemeklik doğranmış soğanları tereyağını ve zeytinyağını ekleyip kavuruyoruz. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada bir karıştırarak bir süre kavurun ~5 dk. Daha sonra makarnadan ayırdığınız suyun yarısı kadarını karnıbaharlara ekleyip yumuşayana pişirin su yetersiz gelirse kalanını ilave edebilirsiniz.. Karnıbaharlar piştikten sonra tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşar ile servise hazırlayın. Afiyet Olsun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
karnıbaharlı, makarna

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kebablı Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 15 Şubat 2010 22:42
Ayranlı Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 14:00
Somonlu Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:38
Ev Yapımı Makarna YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:35
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna Kralice Makarnalar Pilavlar 1 12 Mart 2009 15:31