IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2012, 22:56   #1
Çevrimdışı
Sebzeli Çin Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sebzeli Çin Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için;
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı soya sosu

Yemeğin Tarifi

Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.

Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Uzunlamasına 0, 5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.

Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.

Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.

Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.

Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.


Alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sebzeli Çin Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için;
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı soya sosu

Yemeğin Tarifi

Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.

Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Uzunlamasına 0, 5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.

Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.

Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.

Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.

Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.


Alıntı
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cin, sebzeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Risotto (Sebzeli İtalyan Pilavı) Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:01
Sebzeli Bulgur Pilavı! Dilara Makarnalar Pilavlar 0 23 Nisan 2010 13:23
Yeşil Sebzeli Bulgur Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 1 26 Aralık 2009 13:44
Yaz Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:43