IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mayıs 2012, 00:24   #1
Çevrimdışı
Makarnalı Pay


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Yarım paket yüzük makarna

300 gr kıyma

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 sivri biber

Tuz

Karabiber

Kimyon

Hamuru için

280 gr un

125 gr soğuk tereyağı

1 tutam tuz

100 ml soğuk su

Üzeri için

1 yumurta sarısı


Hazırlanışı

Hamur için, un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin ve hamuru yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve zeytinyağı ile orta ateşte 15 dakika pişirin. Salçaları, ince doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış makarnayı kıymalı harca ilave edip karıştırın. Hamurun 2/3'ünü merdane ile açıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Kıymalı makarna karışımını içine doldurun. Kalan hamuru merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarına çatalla bastırarak yapıştırın. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Yarım paket yüzük makarna

300 gr kıyma

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 sivri biber

Tuz

Karabiber

Kimyon

Hamuru için

280 gr un

125 gr soğuk tereyağı

1 tutam tuz

100 ml soğuk su

Üzeri için

1 yumurta sarısı


Hazırlanışı

Hamur için, un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin ve hamuru yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın. Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve zeytinyağı ile orta ateşte 15 dakika pişirin. Salçaları, ince doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış makarnayı kıymalı harca ilave edip karıştırın. Hamurun 2/3'ünü merdane ile açıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin. Kıymalı makarna karışımını içine doldurun. Kalan hamuru merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarına çatalla bastırarak yapıştırın. üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
makarnalı, pay

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Kepek Makarnalı Tavuk YapraK Tavuk Yemekleri 0 27 Aralık 2009 17:22
Makarnalı Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:39
Makarnalı Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:18