IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Makarnalar Pilavlar (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/)
-   -   Batırma Pilavı (https://www.ircforumlari.net/makarnalar-pilavlar/481823-batirma-pilavi.html)

Burce 13 Mayıs 2012 23:10

Batırma Pilavı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:
. 2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
. 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı et suyu
. Tuz
Üzeri için
• 1 adet soğan 200 gr kavurma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 10 dal maydanoz
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi
Yapılışı:
1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp
12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
PİLAVIN ÜZERİNE
1- înce kıyılmış soğan, tereyağında
sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2- İnce doğranmış biberle 2 dakika
kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net