IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:10   #1
Çevrimdışı
Batırma Pilavı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
. 2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
. 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı et suyu
. Tuz
Üzeri için
• 1 adet soğan 200 gr kavurma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 10 dal maydanoz
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi
Yapılışı:
1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp
12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
PİLAVIN ÜZERİNE
1- înce kıyılmış soğan, tereyağında
sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2- İnce doğranmış biberle 2 dakika
kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:
. 2 su bardağı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet soğan
. 2 yemek kaşığı tereyağı
• 3 su bardağı et suyu
. Tuz
Üzeri için
• 1 adet soğan 200 gr kavurma
• 2 adet domates
• 3 adet sivri biber
• 10 dal maydanoz
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
Arzu edilen miktar kadar erik ekşisi
Yapılışı:
1 Tereyağında ince kıyılmış soğanlar kavrulur, salçası ilave edilir.
2 Bulguru ilave edilip tuzu ayarlanır.
3 Kavrulmadan kaynar et suyu katılıp
12-15 dakika pişrimeye bırakılır.
PİLAVIN ÜZERİNE
1- înce kıyılmış soğan, tereyağında
sotelendikten sonra kavurma ilave edilir.
2- İnce doğranmış biberle 2 dakika
kavrulup küp doğranmış kabuksuz domatesler katılır.
3-İnce doğranmış maydanoz ve sal çası atılıp 1 -2 dakika kavurduktansonra hazırdır.
4- Ekşi erik istenirse bu karışıma
atılır arzu edilmezse ayrı da ko nulabilir.
5- Servis tabağına almış olduğumuz pilavın üzerine bu karışım koyulup servis edilir.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
batırma, pilavı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Luhum Pilavı Sır Makarnalar Pilavlar 0 18 Eylül 2011 17:36
Gölleme (batırma) (ankara) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:54
Yunan Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Aralık 2009 13:43
Yaz Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 26 Eylül 2009 19:43
Çin Pilavı YapraK Makarnalar Pilavlar 0 12 Nisan 2009 17:51