IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 23:46   #1
Çevrimdışı
Rulo Etli Lorlu Ravioli


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rulo Etli Lorlu Ravioli
Çok lezzetli bir italyan markanası tarifi daha veriyoruz. Rulo Etli lorlu Ravioli Afiyet Olsun.
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 1 saat + 30 dakika dinlendirme ve soğutma süresi
Pişirme süresi: 2 saat
Zorluk derecesi: 3
Malzemeleri: Sos Tarifi:
  • 500 gram dana eti, tek parça fileto halinde
  • 3 yemek kaşığı taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 60 ml. sızma zeytinyağı
  • 90 ml. sek beyaz şarap
  • 500 gram soyulmuş ve ezilerek bir kevgirden geçirilmiş domates
  • 1 küçük demet taze fesleğenin yaprakları
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü taze makarna hamuru

Harç
  • 500 gram taze tatlı lor peyniri
  • 2 adet iri yumurta
  • 60 gram taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Sos: Bir tokmak ile eti döverek yumuşatın. Etin üzerine peynir, sarımsak ve maydanoz serpin. Eti içe doğru sarın ve bir mutfak ipi ile bağlayın. Zeytinyağını kızdırın. Ruloyu dikkatlice tavaya koyun ve yüksek ateşte arada bir çevirerek 5 dakika pişirin. Şarabı ekleyin ve alkolü uçana dek pişirmeye devam edin. Domates ve fesleğeni ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayıncaya dek 2 saat pişirin. Makarna: Makarna hamurunu hazırlayın. Hamura top şeklini verin, temiz bir beze sarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Harç: Lor peynirini, yumurtaları, kaşar peynirini, maydanozları, tuz ve karabiberi geniş bir kaba koyarak karıştırın. Buzdolabında 30 dakika süreyle bekletin. Makarna hamurunu açın ve raviolileri, sayfa 169′da yer alan Agnolotti ve ravioli”nin hazırlanışı bölümündeki talimatlara uyarak hazırlayın. Raviolileri, kaynar tuzlu su dolu geniş bir tencerede hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın. Raviolileri delikli bir kaşık ile servis tabağına aktarın. Üzerlerine yemeğin suyunu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Eti dilimleyin ve makarna servisinden sonra ana yemek olarak servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Rulo Etli Lorlu Ravioli
Çok lezzetli bir italyan markanası tarifi daha veriyoruz. Rulo Etli lorlu Ravioli Afiyet Olsun.
4-6 kişilik
Hazırlık süresi: 1 saat + 30 dakika dinlendirme ve soğutma süresi
Pişirme süresi: 2 saat
Zorluk derecesi: 3
Malzemeleri: Sos Tarifi:
  • 500 gram dana eti, tek parça fileto halinde
  • 3 yemek kaşığı taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 60 ml. sızma zeytinyağı
  • 90 ml. sek beyaz şarap
  • 500 gram soyulmuş ve ezilerek bir kevgirden geçirilmiş domates
  • 1 küçük demet taze fesleğenin yaprakları
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 ölçü taze makarna hamuru

Harç
  • 500 gram taze tatlı lor peyniri
  • 2 adet iri yumurta
  • 60 gram taze rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı: Sos: Bir tokmak ile eti döverek yumuşatın. Etin üzerine peynir, sarımsak ve maydanoz serpin. Eti içe doğru sarın ve bir mutfak ipi ile bağlayın. Zeytinyağını kızdırın. Ruloyu dikkatlice tavaya koyun ve yüksek ateşte arada bir çevirerek 5 dakika pişirin. Şarabı ekleyin ve alkolü uçana dek pişirmeye devam edin. Domates ve fesleğeni ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte et yumuşayıncaya dek 2 saat pişirin. Makarna: Makarna hamurunu hazırlayın. Hamura top şeklini verin, temiz bir beze sarın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Harç: Lor peynirini, yumurtaları, kaşar peynirini, maydanozları, tuz ve karabiberi geniş bir kaba koyarak karıştırın. Buzdolabında 30 dakika süreyle bekletin. Makarna hamurunu açın ve raviolileri, sayfa 169′da yer alan Agnolotti ve ravioli”nin hazırlanışı bölümündeki talimatlara uyarak hazırlayın. Raviolileri, kaynar tuzlu su dolu geniş bir tencerede hafif diri kalacak şekilde 3-4 dakika haşlayın. Raviolileri delikli bir kaşık ile servis tabağına aktarın. Üzerlerine yemeğin suyunu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Eti dilimleyin ve makarna servisinden sonra ana yemek olarak servis yapın.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
etli, lorlu, ravioli, rulo

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lorlu Biber Turşusu efLatun Turşular 0 07 Aralık 2011 20:27
Balkabaklı Ravioli YapraK Yemek Tarifleri 0 08 Mart 2010 02:18
Kalp Şekilli Ravioli YapraK Yemek Tarifleri 0 20 Şubat 2010 04:54
Balkabaklı Ravioli YapraK Yemek Tarifleri 0 11 Ocak 2010 17:15
Cevizli Lorlu Salata YapraK Salatalar Mezeler 0 26 Eylül 2009 23:06