IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2012, 23:25   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hürrem Sultan Pilavı


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler - 50 Gr Antep Fıstığı
- 100 Gr Badem
- 400 ml Et Suyu
- Yarım Çay kaşığı Kakule
- 50 Gr Kuru Kayısı
- Yarım Çay kaşığı Muskat
- 250 Gr Pirinç
- 2 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tarçın
- Yarım Çay kaşığı Zencefil
- Kararında Tuz Hazırlanışı Pirinçleri bir kaba alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ve tuz ilave edin. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde bekletin. Nişastasını atması için akan suyun altında birkaç kez yıkayın ve süzün. 2 Kahve fincanı ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Pirinçleri ilave edip orta ateşte 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş pirince sıcak et suyunu ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Yüksek ateşte pirinçler suyunu çekmeye başlayıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. Kısık ateşte tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilav pişerken geniş bir tavada kalan yağı kızdırın. Kabukları soyulmuş bademleri, antep fıstıklarını ve küp doğranmış kuru kayısıları ekleyip kızartın. Kızarttığınız malzemelerin yağını süzdürerek bir kenara alın. Pişen pilava baharatları ekleyip tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyun ve kapağı kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlenmeye bırakın. Pilav dinlendikten sonra fıstık, badem ve kayısıları da ekleyip tahta bir spatula veya düz bir kevgirle pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Sıcak servis yapın.
Malzemeler - 50 Gr Antep Fıstığı
- 100 Gr Badem
- 400 ml Et Suyu
- Yarım Çay kaşığı Kakule
- 50 Gr Kuru Kayısı
- Yarım Çay kaşığı Muskat
- 250 Gr Pirinç
- 2 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- Yarım Çay kaşığı Tarçın
- Yarım Çay kaşığı Zencefil
- Kararında Tuz Hazırlanışı Pirinçleri bir kaba alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ve tuz ilave edin. Yaklaşık 20 dakika bu şekilde bekletin. Nişastasını atması için akan suyun altında birkaç kez yıkayın ve süzün. 2 Kahve fincanı ayçiçek yağını bir tencerede kızdırın. Pirinçleri ilave edip orta ateşte 4-5 dakika kavurun. Kavrulmuş pirince sıcak et suyunu ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın. Yüksek ateşte pirinçler suyunu çekmeye başlayıp, göz göz oluncaya kadar pişirin. Kısık ateşte tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre yaklaşık 10 dakika pişirin. Pilav pişerken geniş bir tavada kalan yağı kızdırın. Kabukları soyulmuş bademleri, antep fıstıklarını ve küp doğranmış kuru kayısıları ekleyip kızartın. Kızarttığınız malzemelerin yağını süzdürerek bir kenara alın. Pişen pilava baharatları ekleyip tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyun ve kapağı kapatın. Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlenmeye bırakın. Pilav dinlendikten sonra fıstık, badem ve kayısıları da ekleyip tahta bir spatula veya düz bir kevgirle pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın. Sıcak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hürrem, pilavı, sultan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hürrem Sultan’ın Kökeni Liaaa Osmanlı Tarihi 0 08 Nisan 2012 00:35
Hürrem Sultan (Hürrem Sultan Kimdir? - Hürrem Sultan Hakkında) Zen Tarih / Siyaset 0 20 Şubat 2012 22:27
Hürrem Sultan Gelinlikleri N999 Ah Kadınlar 1 28 Ocak 2012 08:35
Hürrem Sultan Kalemzede Osmanlı Tarihi 0 20 Ağustos 2011 14:48
Hürrem Sultan'a Farklı Bakış Kalemzede Osmanlı Tarihi 0 20 Ağustos 2011 14:13