19 Mayıs 2013, 00:29
|
#1 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tavuklu Pilav
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gerekli Malzemeler - 250 gr. pirinç
- 250 gr. tavuk
- 1 çimdik safran
- Çeyrek su bardağı tavuk suyu
- 2 adet yeşil biber
- 2 kaşık zeytinyağı
- 2 limon
- 1 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı - Öncelikle sarımsakları dövüp,soğanları doğrayın.
- Tavada biraz yağ eritip soğanları ve sarımsakları pişirin.
- Yeşil biberleri kıyarak tavaya atın.
- Bir yandan da tavuğu kaynatın.
- Daha sonra tavadaki karışıma pirinci de ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun.
- Kaynattığınız tavuk suyunu pirincin üzerine döküp tuzu,karabiberi ve safranı ekleyin.
- Bu karışımı pirinçler bütün suyu çekip yumuşayana kadar,yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin.
- Tavuğu küçük parçalar halinde çimdikleyerek pilav ile birlikte servis edin.
- Servis yapmadan önce üzerinde biraz limon suyu gezdirmeyi unutmayın.
|
| |